cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Els partits admeten que la reforma de l'Estatut no entusiasma la societat

El Govern diu que ja ho advertí i Antich l'acusa de no fer pedagogia

El Govern i la majoria de partits polítics amb representació a les Balears hagueren d'admetre ahir que la reforma de l'Estatut no entusiasma els ciutadans, després que el darrer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) constatàs que un 27% de la població la troba poc necessària i un 25%, totalment innecessària.

El portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer, apuntà ahir que l'enquesta demostra que la modificació estatutària «no treu la son» als ciutadans balears i recordà que el seu gabinet sempre ha mantengut que hi havia qüestions «més importants» per resoldre abans que aquesta. Tot i que aquesta no sigui una de les preocupacions «del dia a dia» dels ciutadans, Flaquer advertí que «sí que els pot comportar una millora de la seva qualitat de vida».

Pel que fa a la gestió de l'Executiu, que és ben valorada sobretot quan es tracta d'infraestructures, el portaveu es mostrà satisfet però deixà clar que les enquestes «són el que són i tenen el valor que tenen».

En canvi, el secretari general del PSIB, Francesc Antich, optà per culpar el Govern del fet que una majoria de la població no s'interessi per la reforma de l'Estatut. Segons el socialista, el Gabinet de Jaume Matas no ha fet prou tasca de divulgació. Al marge d'això, Antich relativitzà l'enquesta.

Per la seva banda, la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, asseverà que les respostes de les enquestes sempre són induïdes i depenen de les preguntes. Munar considerà «normal» que els ciutadans no estiguin massa interessats per l'Estatut però puntualitzà que si els haguessin preguntat sobre la millora del finançament «el 99'9%» hauria dit que «volia la reforma».

Finalment, tant Pere Sampol (PSM) com Miquel Ramon (EU-EV) qüestionaren la fiabilitat de l'enquesta. Sampol considerà «normal» que la reforma de l'Estatut no tengui un suport massiu però advertí que la valoració de la gestió del Govern «no és tan positiva com sembla». Ramon recordà que les carreteres del Govern tenen una «forta» oposició a Eivissa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris