nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Salut inaugura el primer servei de cirurgia bucal ambulatòria balear

Ubicada al CS Martí Serra de Marratxí, té un cost de 302.954 euros

El Centre de Salut Martí Serra de Marratxí disposa des d'ahir del primer servei de cirurgia bucal ambulatòria de Balears.

La inversió per engegar aquesta unitat, que disposa d'un dels dispositius més avançats per realitzar proves diagnòstiques bucals, ha estat de 302.954 euros, 161.481 dels quals s'han destinat a les obres d'adequació de l'espai i a l'adquisició dels aparells, instrumental i mobiliari necessari.

La consellera de Salut, Aina Castillo, junt amb el director d'Atenció Primària de Mallorca, Albert Anguera, visitaren ahir aquest centre on es duran a terme intervencions bucals senzilles, sota anestèsia local. Segons explicaren els professionals sanitaris, aquestes intervencions tenen una breu durada i nul·les complicacions, per això es poden realitzar de manera ambulatòria de manera segura i eficaç.

Els pacients que a partir d'ara seran atesos en aquest servei fins ara eren tractats en el Servei de Cirurgia Maxilofacial de Son Dureta i en un futur immediat atendrà els pacients de les sis més unitats de salut bucodental existents (Arquitecte Bennàssar, Valldargent, Santa Catalina, Son Gotleu, Manacor, Inca i Llucmajor).

La unitat de Marratxí està composta per 2 odontòlegs, 1 higienista dental i 1 auxiliar d'infermeria, que atendran la població del Pla de na Tesa, Pont d'Inca, sa Cabaneta, Pòrtol, polígon de Marratxí, Binissalem, Alaró, Consell, Sencelles, Santa Maria, Bunyola, Santa Eugènia i Palmanyola.

En total, donarà cobertura sanitària a més de 52.000 persones; 43.500 adultes i 8.600 menors de 14 anys, a més dels corresponents a les unitats abans esmentades, pel servei de cirurgia ambulatòria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris