nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Els administradors proposen que Yanko acomiadi 123 treballadors

Sol·liciten al jutge tancaments a Llucmajor, Barcelona i Inca

Els administradors judicials de l'empresa de calçat Yanko, que presentà una proposta de liquidació el passat mes de gener, han registrat el seu informe sobre la situació de l'empresa al Jutjat Mercantil número 1 de Palma, encarregat de la resolució de la proposta.

El grup parlamentari del PSIB-PSOE es va fer ressò ahir d'aquest informe, i explicà que els administradors judicials fan un balanç «molt negatiu» sobre l'estat de Yanko, encara que «contradictori», per la qual cosa plantegen si l'empresa ha aportat les dades suficients i correctes.

En aquest informe els administradors assenyalen que Yanko va tenir l'any passat unes pèrdues de 5.063.388 euros, «una autèntica desmesura i barbaritat tenint en compte les dimensions de l'empresa».

Dins aquesta anàlisi negativa de l'activitat de l'empresa, que consideren que ha empitjorat darrerament, els administradors proposen al jutge que acordi «el tancament del centre de fabricació i «outlet» de Llucmajor, el tancament del centre de Barcelona, i el parcial de la fàbrica d'Inca». D'aquesta manera, la plantilla de treballadors de Yanko passaria dels 173 llocs de feina actuals al voltant de 50.

Els socialistes demanaren ahir la intervenció del Govern en la crisi de Yanko per mantenir els llocs de treball i aturar el tancament de l'empresa. Precisament ahir el Parlament rebutjà dues proposicions no de llei en aquest sentit del PSIB i el PSM.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris