nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Cort treu a concurs la demolició dels edificis al baluard del Príncep

El projecte començarà el novembre i la rehabilitació de la zona acabarà el 2008

89476

Una perspectiva actual del baluard del Príncep des del passeig marítim amb els habitatges militars que l'Ajuntament tomarà a partir de novembre del 2006.

La recuperació integral del baluard del Príncep no serà visible fins al final del 2008. Així ho avançà ahir el tinent de batle d'Habitatge, José Manuel Sierra, qui avançà el projecte de demolició dels habitatges militars que envolten aquest fragment de l'antiga murada renaixentista de Ciutat. L'obra durarà sis mesos, té un pressupost d'1'5 milions d'euros i s'executarà a l'estil «Windsor», és a dir, els cinc immobles es demuntaran pis a pis, peça a peça.

Quant a les 44 famílies que encara habiten els pisos ubicats entre la plaça Porta del Camp i l'avinguda Gabriel Alomar i Villalonga seran reallotjades en uns habitatges protegits que Cort construeix al polígon de Llevant, valorats en 81.000 euros i pels quals només pagaran 38.300 euros. Els pisos estaran disponibles a partir de l'agost, data a partir de la qual s'espera iniciar la demolició de cinc dels sis edificis que envolten la murada, els més antics, ja que el més modern i visible romandrà en el seu lloc un any més.

Obres de demolició
El consell rector del Patronat Municipal de l'Habitatge acordà dimarts passat l'aprovació del plec de prescripcions que regirà la contractació de les obres de demolició dels habitatges del baluard del Príncep i, alhora, el projecte bàsic de la segona fase dels habitatges que s'estan construint en el Polígon de Llevant a partir del conveni entre l'Ajuntament de Palma i l'Institut de l'Habitatge de les Forces Armades (Invifas).

El proper mes d'agost començarà el trasllat als nous edificis de Llevant dels residents dels edificis militars del Baluard. Posteriorment, l'Ajuntament procedirà a la demolició dels habitatges abandonats, que en funció de la planificació dissenyada començarà a partir del novembre d'enguany. El tinent de batle d'Habitatge explicà que la recuperació integral d'aquest bocí de murada, juntament amb l'antic pont que connectava Palma amb els afores a través de la Porta del Camp, no finalitzarà fins al final del 2008.

La intervenció «permetrà recuperar la imatge de la zona a finals del segle XIX i principis del XX», informà Sierra. La majoria d'edificis militars pertanyen a la dècada dels anys 50, llevat del més impactant dels sis, que correspon als anys 70 i que serà el darrer a ser tomat. La demolició tendrà un cost d'1'5 milions d'euros, dels quals 868.406 corresponen a l'obra i la resta al cànon de residus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris