nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

La venda d'aus cau un 15% a Balears per la psicosi de grip aviària

El Govern intenta tranquil·litzar productors i consumidors, però no preveu ajudes

La psicosi creada pel temor a l'extensió de la grip aviària a les Balears està provocant pèrdues al sector productor i distribuïdor d'aus de prop del 15 per cent. Així ho va comunicar ahir el director general d'Agricultura, Joan Carles Torrens, després que les associacions que fan feina amb la producció i comercialització d'aus i derivats integrades a les federacions empresarials CAEB i Pimem hagin fet els primers càlculs de les pèrdues provocades per l'alarma social.

Tanmateix, Torrens va assegurar que, ara per ara, el Govern no preveu donar ajudes perquè el sector es recuperi d'aquestes pèrdues. De fet, segons el director general de Caça i Espècies, Antoni Gómez, l'Executiu es limitarà «a fer campanyes informatives entre els ciutadans i els productors perquè es tranquil·litzin» i els ciutadans deixin de fer les «nombroses» telefonades que saturen aquests dies l'112, les conselleries de Medi Ambient i Agricultura, i els ajuntaments.

Aquestes conclusions varen ser facilitades ahir per Torrens, Gómez i el director general de Salut Pública, Antoni Pallicer, després de la reunió de la Comissió Mixta del Govern per a la Vigilància de la Grip Aviària. En acabar l'encontre, Pallicer va explicar que «l'alarma infundada de cara a un risc imminent de la grip aviària està provocant grans pèrdues econòmiques al sector de l'aviram; està desbordant les policies i les administracions locals, i avançant unes mesures que no tenen raó de ser». Fins i tot, la Conselleria d'Agricultura i Pesca ha constatat que hi ha productors que estan sacrificant els seus animals i congelant la carn o desfent-se'n.

Per aturar els efectes d'aquesta psicosi, Pallicer va recordar que de les 274 mostres d'aus analitzades a Balears, en cap s'hi ha trobat el virus de la grip aviària (H5N1) i que «es tracta d'una qüestió de salut animal, en cap cas de seguretat alimentària o salut pública».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris