cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El PP se sent «apallissat» per la línia informativa de TVE-Balears

Lamenten que el 25% de les notícies sobre el Govern siguin negatives


El PP considera que els informatius de TVE a les illes Balears «apallissen» sistemàticament aquest partit.

Per argumentar aquesta informació, Mauricio Rovira i José Ramón Orta -representants «populars» al Consell Assessor de RTVE a les Illes- aportaren dades d'un estudi de «minutatge» efectuat al llarg del 2005.

En base a aquestes informacions, Rovira assegura que les aparicions del PP al canal públic són menys nombroses que les del PSIB-PSOE, el PSM i les plataformes crítiques amb l'Executiu. A més, es lamenta que de les notícies que s'emeten relacionades amb el Govern Matas, el 25 per cent són negatives.

La directora del centre territorial, Gina Garcías, es defensava advertint que aquest percentatge «és perfectament assumible en una societat democràtica».

Tant Rovira com Orta, qui presideix l'esmentat Consell Assessor, qualificaren els informatius regionals de TVE de «sectaris i partidistes» i asseguren que les notícies es tracten segons el color polític de les administracions que les generen.

Rovira va indicar que durant 2005, de les 204 informacions relatives al Govern central emeses per la televisió pública només 31, un 15 per cent, eren negatives.

Aquesta dada contrasta, segons va exposar, amb les 116 notícies negatives del total de 458 referides al Govern balear (un 25 per cent), i amb les 73 informacions crítiques emeses sobre l'Ajuntament de Palma, un 41'71 per cent. Rovira afegí que el percentatge de minuts dedicat per TVE al PSOE i al PP ofereix una relació desigual.

El PP va destacar que les informacions crítiques amb les administracions del PSOE són ràpidament contestades pels socialistes. Sobre si aquesta tendència es produeix a la inversa a IB3, com ha denunciat l'oposició al Parlament, Orta va indicar que ho desconeix, ja que a l'autonòmica «no es fan controls».

Gina Garcías recorda que la resta de partits no comparteixen les crítiques del PP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris