cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

«Els horaris laborals espanyols són masclistes i impedeixen la igualtat»

Ignacio Busqueras, cap de la Comissió de la Racionalització d'horaris


El president de la Comissió Nacional per la Racionalització d'Horaris, Ignacio Busqueras, afirmà que els horaris espanyols són «masclistes», i que així les dones no assoliran la igualtat, ni la conciliació a la feina mentre que Espanya no es normalitzi amb les jornades europees.

Busqueras presentà a Palma, amb el conseller de Treball, Cristòfol Huguet, el Llibre Blanc «Espanya, en hora europea» elaborat per aquesta comissió, integrada per 84 membres de diverses entitats i administracions.

La Comissió Nacional promou la normalització dels horaris europeus a Espanya, una qüestió sobre la qual Busqueras opina que hi ha cada vegada més «sensibilització» social i que preveu que pel 2009 o el 2010 hi haurà «un canvi substancial».

L'expert assenyalà com una de les característiques més rellevants és que els horaris a Espanya penalitzen la dona, que en molts casos, es veu obligada a elegir entre la vida personal i laboral, però que també repercuteixen en altres aspectes com el son dels espanyols o en la productivitat laboral.

Per modificar aquest ritme de vida, l'expert promou horaris de feina que comencin entre les 7.30 i les 8.30 hores i que no passin de les 17.00 o 18.00 hores, amb 45 i 60 minuts el migdia per dinar.

En aquest punt recalcà que les empreses «no han de confondre la racionalització dels horaris amb una reducció» de jornada, ja que es tracta de ser productiu no reduir el temps que es passa en el lloc de feina.

També considerà «bàsic» que s'adoptin mesures per conciliar la vida laboral i familiar i remarcà que els horaris són en gran part culpables de ruptures de parella i de la manca de comunicació familiar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris