nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Govern és «indiferent» a l'OPA si no afecta els empleats de Gesa

Cardona recorda que l'Executiu balear no hi té competències

El conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, afirmà que el Govern no té res a dir quant a l'OPA de l'empresa alemanya E.ON sobre Endesa, sempre que aquesta operació no afecti ni els llocs de feina, ni el procés de liberalització del mercat elèctric, ni la inversió prevista a les Balears.

Cardona afegí que la venda d'Endesa és una decisió que només incumbeix els accionistes de l'empresa i que, per tant, és just un tema mercantil i privat. En aquest sentit, assenyalà que l'Administració autonòmica no hi té cap competència ni res a dir-hi. «L'actitud del Govern és sempre la mateixa en aquests casos», afirmà.

La màxima preocupació del conseller és que es respectin els llocs de feina de Gesa, filial d'Endesa. Així mateix, el Govern vetlarà perquè l'absorció, tant si és per part de Gas Natural com d'E.ON, no afecti -ni hi interfereixi- el procés de liberalització del sector elèctric de les Illes, que començà amb el decret de desembre del 2003 per als sistemes insulars i extrapeninsulars.

En qualsevol cas, l'altre aspecte del qual sí que estarà pendent l'Executiu balear, assegurà Cardona, és l'execució de les grans inversions previstes en el Pla energètic de les Illes, és a dir, el gasoducte i el cable elèctric. Així, afirmà que aquests projectes no han de patir «alteracions, ni endarreriments» i que s'hi han de garantir els compromisos i els terminis establerts.

El conseller no creu que la contra-OPA de la companyia de gas alemanya E.ON anunciada ahir sigui «més favorable» que la impulsada per Gas Natural. En tot cas, la nacionalitat de l'empresa que acabi absorbint Gesa no el preocupa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris