cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

L'oposició acusa el Govern d''immoral' i d'actuar per enfonsar l'escola pública

La política educativa de l'Executiu Matas torna a tensar la sessió del Parlament

90496

El titular d'Educació, Francesc Fiol, durant el ple que va tenir lloc ahir.

PERE BOTA.


La venda d'uns terrenys del ParcBit per a la construcció d'un col·legi de l'Opus Dei ha estat la gota que ha fet vessar el tassó. La paciència de l'oposició amb la política educativa del Govern s'ha exhaurit.

«A vostè l'han fet conseller per enfonsar l'escola pública», afirmava amb rotunditat el diputat del PSM Eduard Riudavets. «Els seus pressuposts són mentiders, arbitraris i demagògics... vostè va contra la igualtat i l'equitat dels alumnes, i actuar així és immoral», rematava minuts més tard la socialista Rosamaria Alberdi.

El blanc de les ires no era altre que el conseller d'Educació, Francesc Fiol. L'esquerra no perdona que les ajudes del seu departament als centres concertats estiguin «perjudicant» la qualitat de la pública.

El titular d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, també va ser objecte de crítiques. Antoni Diéguez (PSIB-PSOE) li recriminà la venda dels esmentats solars del ParcBit a un preu «molt inferior al del mercat». A més, el parlamentari lamentà que la Fundació Educació i Família, vinculada a l'Opus Dei, rebi doblers públics per segregar per sexes els alumnes, el que en la seva opinió contravé l'article 14 de la Constitució epanyola. El grup socialista culpabilitzà el Govern de la situació «deficitària» de l'ensenyament públic.

Fiol es va defensar advertint que la concertada té un «marcadíssim» caràcter social i que això justificaria la concessió de subvencions directes a aquests centres docents. En aquest sentit, el conseller justificava la decisió de l'Executiu de subvencionar amb crèdits de baix interès l'ampliació d'instituts d'educació concertada.

Fiol considera que l'increment d'alumnes que han experimentat les Illes fa «impossible» que els instituts públics quedin buits, tal com sostenia el socialista Andreu Bosch. El conseller tornà a insistir en el ple que el Govern Matas ha duplicat la inversió destinada a la construcció de centres públics respecte de l'anterior legislatura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris