cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

PP i UM acorden retirar l'autovia Inca-Manacor del Pla de Carreteres

L'esquerra critica que no es fes abans i el GOB parla de «demagògia»

PP i UM modificaran el Pla insular de Carreteres per retirar el projecte d'autovia entre Inca i Manacor, després que ambdues formacions hagin constatat ara la seva innecessarietat. L'oposició criticà que la decisió no s'hagi pres fins ara, mentre el GOB advertí que «comença la demagògia preelectoral».

Tant el president del Govern, Jaume Matas, com la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, confirmaren ahir la modificació del Pla de Carreteres. Munar recordà que el Pla s'ha de revisar al novembre i recalcà que l'autovia fou una «petició del PP» que UM acceptà tot i no estar-hi d'acord. Ara, segons Munar, la situació ha canviat i hi ha «un ampli consens» perquè no es faci.

Tant el PSIB com el PSM avançaren ahir que presentaran mocions al ple del Consell perquè no només es modifiqui el Pla de Carreteres sinó també el Pla Territorial.

La portaveu del PSIB al Parlament, Francina Armengol, recalcà que el PP «només encerta quan rectifica» i reclamà la «immediata» rectificació d'ambdues planificacions. Des del PSM, el secretari general, Biel Vicens, criticà que «fins ara el govern del PP no hagi admès que aquesta autopista no era necessària». Els nacionalistes aprofitaran també per reclamar en la seva moció que se suprimeixin altres projectes com el segon cinturó.

El GOB emmarcà la proposta de PP i UM en la «demagògia preelectoral» i recordà que el polèmic projecte no es preveia a cap programa electoral i provocà més de 20.000 firmes en contra. Els ecologistes recordaren que per poder fer l'autovia, es modificaren planificacions, es realitzaren estudis i es tramitaren projectes i «s'han gastat una milionada innecessàriament». L'actuació es pressupostà en 155 milions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris