nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El PP manté una reforma de l'Estatut a la baixa tot i el compromís de Matas

Els populars rebutgen en la ponència fer una Carta de Drets i Deures

L'oferta de la direcció estatal del PSOE per fer un Estatut «de primera» i la resposta del president del Govern, Jaume Matas, acceptant-la «sense condicions» en res es deixaren notar en la reunió de la ponència parlamentària d'ahir.

Mentre els socialistes se sumen al PSM a l'hora de fer propostes ambicioses -en la línia de les que s'han fet a Catalunya o a Andalusia- els populars es mantenen en una reforma de «perfil baix» -en la mateixa direcció de la comissió de savis.

El Partit Popular rebutjà ahir en la Ponència Parlamentària la incorporació a l'Estatut d'una «capítol de drets i deures» com la inclosa en la reforma del Principat.

Tant el PSIB com el PSM presentaren una proposta en el mateix sentit, que fou rebutjada pels diputats conservadors. El PP, no obstant això, afirmà que en fases posteriors de la redacció estava obert a negociar la inclusió d'un capítol de drets i de deures, però, que, de moment, era partidari de mantenir el text emanat de la Comsissió de savis.

Aquesta és la primera reunió de la ponència parlamentària després que el president Jaume Matas manifestàs la seva disposició a negociar amb els socialistes un Estatut ambiciós com el català. Matas havia respost així a la invitació formulada pel secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, i el secretari de Relacions Institucionals del PSOE, Alfonso Perales.

Abans de la reunió, el portaveu parlamentari conservador, Joan Huguet, havia garantit «la voluntat decidida d'arribar a acords» del seu grup, una actittud que prèviament havia estat posada en qüestió per la dirigent socialista, Francina Armengol. Armengol havia suggerit a Matas que recomanàs als diputats del PP votar a favor de les propostes que anaven en el sentit d'aconseguir un Estatut ambiciós per a les Illes Balears.

Huguet explicà que, quan acabi la fase de ponència, tan sols quedaran pendents cinc grans temes, que seran les competències judicials, el consell audiovisual, la consignació o no en el text del repartiment d'escons per illes, la definició del Consell de Formentera i el finançament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris