nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

La Llei de voluntats anticipades no entrarà en vigor fins el maig

Salut emprarà tres mesos per crear el registre de testaments vitals

El Parlament balear aprovà ahir la Llei de voluntats anticipades, que no podrà entrar en vigor fins el mes de maig, quan la Conselleria de Salut hagi posat en marxa l'anomenat registre de testaments vitals.

Aquesta nova normativa permetrà als ciutadans de Balears «deixar constància escrita de la seva voluntat respecte del que volen, o no, quan els sigui impossible manifestar-la». Els documents podran contenir instruccions sobre els tractaments terapèutics que es volen rebre o evitar, inclosos els de caràcter experimental; les instruccions perquè, en una situació crítica i irreversible, es rebin mesures terapèutiques adequades que evitin el patiment, encara que duguin implícit l'escurçament de la vida i que no es perllongui la vida artificialment. Els ciutadans també podran fer constar el que volen que es faci amb el seu cos després de morts o temes relacionats amb la dependència.

La Conselleria de Salut és l'encarregada de crear el registre de voluntats anticipades, que funcionarà amb confidencialitat i que estarà connectat al Registre estatal d'intencions prèvies i al de donants d'òrgans. Els centres sanitaris hauran de poder accedir-hi en qualsevol moment.

Per formalitzar el testament vital, s'haurà de ser major d'edat i tenir capacitat plena. Es podrà efectuar davant notari, davant tres testimonis o davant la persona encarregada del registre. Amb aquest projecte, Balears es posa al nivell de Madrid, País Basc i País Valencià, que ja disposen d'una llei que regula les voluntats anticipades dels ciutadans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris