cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El comerç turístic vol que Matas intervengui al conflicte del tabac

Serà el darrer intent de diàleg abans de convocar mobilitzacions

La Federació d'Associacions de Comerç, Oci i restauració turística (Fecotur) demanarà al president del Govern Jaume Matas que intercedeixi i negociï amb Madrid l'aplicació de la Llei antitabac en el punt que prohibeix la venda dins el seus establiments, en una reunió que s'han compromès a gestionar representants del PP i UM de l'Ajuntament de Calvià.

El portaveu de Fecotur, José Tirado, afirmà que volen exhaurir així totes les vies de diàleg abans de dur a terme les mobilitzacions que estava previst que s'aprovassin ahir en assemblea, després que la ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, s'hagi negat a reunir-se amb els comerciants per escoltar la seva problemàtica i reivindicacions.

En aquest sentit, Tirado assegura que el delegat del Govern, Ramon Socias, ha fracassat en el seu intent d'intervenir davant la ministra i afirma que no «ha estat a l'altura i li ha mancat coratge polític». «Ni tan sols ens ha telefonat ell, sinó un ajudant», clama Tirado. Per altra banda, qualifica l'actitud de la ministra «de falta d'ètica, de tarannà, de tacte, de solidaritat i sensibilitat amb el petit comerç i amb milers de famílies de les Illes».

El portaveu de Fecotur espera que el president balear tingui una actitud «solidària» envers el seu problema i afegeix que espera «planti cara» a Salgado tal com ha fet la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que ha desenvolupat un reglament per reduir les restriccions de la Llei antitabac.

Tirado espera de Matas que torni a negociar i que si és necessari emprengui les iniciatives legislatives que siguin possibles perquè benzineries, papereries, llibreries i comerç turístic puguin tornar a vendre tabac. Tanmateix recorda que no estan en contra de la Llei i que de fet a altres països europeus compten amb normatives molt més restrictives, però no es fiquen dins l'aspecte de la comercialització.

No hi ha data prevista per a la reunió amb Matas. Isidre Cañellas per part d'UM i una altra persona per part del PP que no ha volgut donar el seu nom intercediran davant Matas perquè aquest rebi Fecotur.

Per altra banda, aquests dos partits polítics presentaran en el proper ple de l'Ajuntament de Calvià una moció instant el Govern central a permetre la venda de tabac al comerç turístic.

Entre les accions previstes, Tirado també explicà que estan negociant amb el RCD Mallorca per poder penjar una pancarta reivindicativa al camp de futbol durant el proper partit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris