nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

Llum verda al jardí botànic des Carnatge i 6 projectes més del litoral

Medi Ambient dóna el vistiplau a l'execució de les set intervencions

La Conselleria de Medi Ambient, dirigida per Jaume Font, ha donat llum verda a l'execució de set actuacions previstes al Conveni del Litoral firmat amb el Govern central el 2004 i entre les quals hi ha la realització de la primera fase del jardí botànic des Carnatge. Així ho va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, acompanyat del director general de Qualitat Ambiental i de Litoral, Ventura Blach.

En concret, les actuacions es duran a terme a Mallorca i a Eivissa i estan pressupostades en 4,76 milions d'euros. A aquesta quantitat s'hi ha d'afegir la destinada a la neteja amb barques de la mar, a l'aplicació de la directiva marc europea de qualitat de l'aigua i a les actuacions que es desenvoluparan a Portocolom, cala Morlanda i l'Arenal, entre altres indrets, per completar els prop de 15 milions que el Govern destinarà enguany al compliment d'aquest conveni. Per la seva part, el Govern central haurà de determinar quins projectes du a terme amb uns pressuposts semblants. De fet, el conveni preveu que ambdós executius invertiran, en total, 120,77 milions a la reconversió de la costa fins el 2008.

Font va recordar que l'aplicació d'aquest conveni «és un fet històric», perquè permet que el Govern tengui competències per actuar al litoral, una part del territori administrada directament per l'Executiu central.

De fet, el conseller creu que més enllà de la importància que té haver aconseguit que el Govern central comprometés una inversió de 60 milions d'euros al litoral fins el 2008, aquest conveni «és un gran avanç per al nostre autogovern». Igualment, Jaume Font va recordar que hauria estat un greuge comparatiu per a les Balears negar-los aquest conveni, ja que «les Illes Canàries en tenen un altre de semblant».

Dit això, els projectes que han rebut el vistiplau a Mallorca han estat el de l'aprofitament de l'espai humit la Gola, de Pollença, dotat amb 820.248 euros; el projecte de modificació de la rasant de cala Marçal de Felanixt, pressupostat amb 154.529; el projecte d'estabilització del penya-segat de cala Fonoll, al qual es destinen 549.034 euros; el projecte de tractament de la vorera litoral i d'habilitació del camí entre les platges de Son Moll i cala n'Aguait, a Capdepera, i l'esmentat des Carnatge. La primera fase d'aquesta actuació, que és la que s'executarà, té un pressupost de 252.353 euros, però el conjunt del projecte està dotat amb 18 milions d'euros.

Pel que fa a Eivissa, Medi Ambient ha donat llum verda al projecte de recuperació ambiental i litoral de la badia de Sant Antoni, pressupostat amb 1,12 milions d'euros, i el projecte de recuperació ambiental entre el port de Sant Antoni i cala Gració, dotat amb 900.000 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris