lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Comença amb optimisme l'exportació de la patata tot i el retard en la collita

La collita s'ha fet deu dies més tard sobre el previst a causa de les baixes temperatures

57894

El primer dia es recolliren a Can Picafort 2'5 tones de patata. Fotos: E. B.

Comença la campanya d'exportació de la patata mallorquina als principals destins europeus: Anglaterra, Alemanya i els Països Escandinaus.

El gerent de la cooperativa poblera Esplet, Joan Company, confirmà ahir que des de fa dos dies es recull la varietat Maris Peer (coneguda popularment com patató o patata anglesa blanca) a la finca de Santa Eulàlia, a Can Picafort. «La campanya s'inicia amb deu o dotze dies de retard en relació amb anys anteriors, tot i que amb excel·lents previsions de qualitat i quantitat», segons confirmà el gerent de la cooperativa.

La campanya d'exportació durarà fins a principis del mes de maig i es calcula que en aquests quatre mesos s'exportaran entre 22 mil i 25 mil tones. «Un volum de producció superior al de 2005 perquè llavors les ventades i les gelades provocaren la pèrdua d'entre el 30 i el 40 per cent de la producció», recordà Company.

El gerent d'Esplet es mostrà optimista i indicà que «tot i que l'hivern ha estat molt dur i han hagut d'esforçar-se amb el reg per combatre les gelades el tubèrcul és d'excel·lent qualitat». Company digué que precisament la campanya d'exportació s'ha retardat entre 10 i 12 dies sobre el que estava previst a causa de les baixes temperatures de l'hivern. «En algunes finques han hagut de sortir fins a 23 vespres a regar per combatre les gelades», digué el gerent d'Esplet, que afegí: «Necessitam que enguany sigui un bon any perquè l'any passat vàrem tenir problemes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris