nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

El Pla General preveu la creació d'un polígon de serveis a Son Gall

L'Ajuntament no permetrà l'ús industrial, turístic o residencial de l'àrea

L'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Llucmajor al Pla Territorial de Mallorca (PTM) preveu la creació d'un polígon de serveis a Son Gall.

Segons fonts del Consistori, l'àrea en qüestió -de 15 hectàrees i ubicada entre la ronda d'entrada al poble situada davant la Seat, la ronda de Migjorn i la depuradora de Son Gall (que en pocs mesos serà desmantellada)- haurà de tenir un ús exclusivament social, cultural, sanitari, esportiu o docent; incompatible amb qualsevol ús industrial, turístic o residencial.

El tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Llucmajor, Joan Jaume, explicà ahir a aquest diari que les parcel·les de la futura àrea d'equipaments de Son Gall donaran cabuda a les instal·lacions d'una residència geriàtrica com també a mitjanes i grans superfícies comercials -com ara supermercats o centres de lleure- i a tallers d'oficis.

La idea de l'Ajuntament, segons Jaume, no és «treure» els comerços del centre urbà, sinó convidar a ubicar-se a Son Gall a totes aquelles empreses que per la seva activitat comercial poden provocar molèsties entre els residents del nucli poblacional. Podrien ser fusteries, ferreries o tallers, que per la seva enorme demanda social no seria beneficiós que es desplaçassin fins al polígon industrial de Son Noguera allunyat tres quilòmetres del poble.

Finalment, Jaume considerà que el nou PGOU no convertirà Llucmajor en ciutat dormitori ja que el creixement residencial previst amb prou feines assoleix les 20 hectàrees.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris