nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El centre de medicina respiratòria balear pot ser de referència a l'Estat

Son Dureta adopta una nova tècnica per tractar aquestes patologies

El director del Centre Internacional de Medicina Respiratòria Avançada (Cimera), Àlvaro Agustí, afirmà ahir que «és raonable pensar» que aquest nou centre «tengui una relació estreta i directa» amb el futur Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa d'aquest àmbit, la creació del qual anuncià la ministra de Sanitat la setmana passada.

Elena Salgado féu públic que l'Institut de Salut Carlos III, crearà 7 centres especialitzats en diverses patologies, entre els quals s'ha de destacar el de caràcter respiratori, amb la qual cosa es donarà prioritat a la investigació. Agustí confia que el centre balear, amb seu en el recinte de l'hospital Joan March, participi molt activament en el nou projecte del Ministeri.

Pel que fa a les obres de construcció de la que serà la seu de la Fundació Caubet-Cimera, el director afirmà que «va a molt bon ritme». Això vol dir que la primera fase estarà finalitazada abans de l'estiu i que els especialistes ja hi podran començar a fer feina».

No obstant això, recordà que ja hi ha professionals treballant en algunes iniciatives des de les instal·lacions de Son Dureta i que s'han nomenat els responsables dels tres primers grans projectes, tots professionals de «gran prestigi mundial».

De fet, el responsable del projecte d'Epidemiologia i Investigació Clínica, fins ara responsable mundial en aquests temes d'una multinacional farmacèutica, el director del programa de Desenvolupament i regeneració de cèl·lules mare, serà el doctor Daniel Bachiller, que durant els darrers 10 anys ha treballat a la Universitat de Los Angeles (USA), mentre que José Antonio Bengoechea estarà al capdavant del d'Infecció i Immunitat.

El cap de pneumologia de Son Dureta féu aquestes declaracions durant la presentació d'una nova tècnica, que ja s'està aplicant amb èxit a l'hospital de referència balear, per tractar malalties respiratòries que ocasionin l'obstrucció i hemorràgies en els bronquis, com a conseqüència de processos tumorals malignes o benignes.

Durant la presentació, en la qual també hi fou present el gerent del centre, Carles Ricci, el pneumòleg Jaume Sauleda afirmà que aquesta tècnica de broncoscòpia per electrocoagulació, ja aplicada en sis casos al centre, evitarà a uns 25 pacients a l'any haver de traslladar-se a la Península per rebre aquest tractament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris