cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

El polígon industrial serà ampliat amb uns 110.000 metres quadrats

Els promotors són un grup de propietaris dels terrenys de la zona

El polígon industrial de Manacor serà ampliat uns 110.000 metres quadrats, segons es desprèn de la redacció del pla parcial per a aquest objectiu. La iniciativa nasqué d'un grup de veïns del polígon que, agrupats sota una junta de propietaris, són els promotors de l'ampliació del sòl industrial.

L'esmentada ampliació es durà a terme en uns 200.000 metres quadrats que s'ubiquen entre l'actual polígon i la ciutat de Manacor, just entre Olivart i l'emplaçament. El projecte, segons mana la llei, disposarà d'un 25 per cent del sòl brut, que es destinarà a zones verdes, i la resta a vials i aparcaments, sistemes generals i un equipament esportiu.

Amb tot, la dotació de més sòl industrial es durà a terme en el seu lloc natural de creixement, ja que segons diferents criteris tècnics no interessa que a cada punt cardinal de la ciutat s'hi ubiqui una petita àrea de serveis. Així es concep la idea d'aconseguir un teixit industrial unificat per afavorir l'activitat.

En l'actualitat, encara s'està redactant el pla parcial per a l'ampliació de l'esmentat polígon, que ja es troba grafiat en els darrers retocs que s'estan fent en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), planejament urbanístic que el batle de Manacor, Antoni Pastor, preveu presentar en públic a principis d'estiu.

Els promotors encara no saben a quin preu podrien sortir a la venda els futurs solars industrials fruit de l'ampliació, encara que s'aventuren a afirmar que seran a «preu de mercat», perquè davant la gran quantitat de metres els preus serien més assequibles.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament de Manacor, que a la vegada dóna resposta a les reivindicacions que des de fa anys demana el sector econòmic del municipi. L'ampliació permetrà treure fora de la ciutat certes indústries i sobretot donar capacitat a les empreses per ampliar els seus negocis, crear-ne de nous i ajudar a competir el sector industrial dins el mercat.

Val a dir que des de l'Ajuntament de Manacor també es preveu la construcció d'una zona destinada a serveis en un indret que encara s'ha de determinar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris