cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El PP renuncia a l'autopista d'Inca a Manacor i n'estudia alternatives

No la inclourà en el programa electoral i UM la vol retirar del Pla de carreteres

El PP no inclourà el projecte d'autovia entre Inca i Manacor en el programa electoral de l'any 2007, la qual cosa implica «enterrar» una de les iniciatives més polèmiques del Govern de Jaume Matas. Així ho confirmà ahir el secretari general del partit, José María Rodríguez. Immediatament després, l'Executiva d'UM proposà als populars retirar aquest projecte del Pla insular de Carreteres.

Amb aquesta decisió, la cúpula «popular» atén la petició de les juntes locals de Costitx, Maria de la Salut, Sineu, Ariany, Inca, Petra i Manacor. Es tracta dels pobles afectats pel traçat de la infraestructura que havia de materialitzar la Conselleria d'Obres Públiques a través d'un conveni signat amb Francisco Àlvarez Cascos, exministre del PP.

Els representants de les juntes troben suficient l'actual xarxa viària de Mallorca, que integra el tercer carril Palma-Inca, la variant sud d'Inca, el desdoblament de la carretera de Manacor, la variant de Manacor i la de Sant Llorenç.

S'ha de recordar que el mateix president autonòmic i del PP a les Balears, Jaume Matas, ajornà l'execució de l'autovia esmentada per consensuar amb l'Executiu central la resta de carreteres previstes en aquesta legislatura, cosa que per ara no ha estat possible.

Un cop descartat el «macroprojecte», el Govern balear i el PP ja hi cerquen alternatives. El mateix Rodríguez advertí que «segons quins trams s'hauran de desdoblar o, almanco, ampliar-ne les dimensions actuals».

Reaccions  

Immediatament després que el PP anunciàs en públic que no defensarà l'autovia en les pròximes eleccions, l'Executiva d'Unió Mallorquina decidí proposar-li la retirada d'aquest projecte del Pla de carreteres, que enguany s'ha de revisar. Tot i que el pla sigui competència d'UM, el fet que aquesta infraestrutura s'inclogués en el Pacte de governabilitat signat amb el PP explicaria que l'acord s'hagués de prendre de manera conjunta.

Per justificar la decisió, l'Executiva presidida per Maria Antònia Munar ressaltà l'esforç realitzat pel Consell en el desdoblament de la carretera Palma-Manacor, que s'ha de completar enguany, i el fet que els batles de la zona hagin reconegut que l'autovia Inca-Manacor no és necessària i que «ningú no la defensi» socialment.

D'altra banda, els Socialistes de Mallorca advertiren de l'«erràtica política viària de la dreta», després que el PP retiràs el «projecte estrella del Govern». «Lamentablement el PP no és de fiar», assenyalà el secretari d'Organització de l'FSM, Cosme Bonet, que qualificà la decisió dels conservadors de «muntatge electoralista».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris