nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Educació té problemes econòmics per acabar les obres a les escoles

Alguns centres han estat advertits de la manca de disponibilitat pressupostària

90070

El conseller d'Educació, Francesc Fiol (centre), durant una visita a les obres d'un centre escolar.

L'Institut Balear d'Infraestructures Educatives (Ibisec) té problemes pressupostaris per acabar les obres compromeses en diversos centres públics de les Illes Balears.

Així, fa una setmana el col·legi públic Es Pont de Son Gotleu rebé la notificació que el projecte d'ampliació del pati, una vella reivindicació de la comunitat educativa, està compromès per la disponibilitat econòmica de l'Ibisec.

Segons les fonts, l'Administració els ha explicat que el pressupost s'ha disparat i que, per tant, l'execució del projecte emparaulat per a enguany podria veure's ajornat.

Al col·legi de Cas Capisco, l'obra s'havia d'acabar l'abril de l'any passat. A hores d'ara l'escola encara no ha estat rebuda per l'Administració, tot i que el centre ja és en funcionament. Queden encara baranes per pintar, feines de llanterneria, calefacció... Els tècnics han redactat un informe de més de 100 planes amb les deficiències detectades. Segons fonts de l'Associació de Pares i Mares, l'empresa adjudicatària de les obres es va queixar el juny de l'any passat de manca de pressupost.

Deficiències
L'institut de Son Pacs va rebre una autorització per impartir un nou cicle formatiu. L'Administració havia de construir un taller i dues aules. Ara com ara, el cicle formatiu es fa, tot i que les obres ni tan sols no han començat. Professors i alumnes acusen la manca d'espai.

La construcció de la nova escola de Puigpunyent s'hauria d'haver iniciat el setembre de l'any passat. La Conselleria s'havia compromès a tenir-la disponible per al curs vinent. A hores d'ara ni tan sols no hi ha redactat el projecte d'execució.

Avui mateix, la Conselleria d'Educació i Cultura demanarà al Consell Escolar autonòmic l'aprovació d'una ordre que permetria a l'Administració subvencionar fins al 50% del cost d'ampliació dels centres concertats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris