cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

La temporada turística de Balears, a l'expectativa de Turquia i Egipte

Els TO contracten llits a les Illes per derivar-hi turistes d'altres destinacions

Factors com la grip aviària o la crisi per les vinyetes de Mahoma, que afecten les principals destinacions competidores de Balears, com Turquia, Tunísia o Egipte, mantenen el sector turístic de les Illes a l'expectativa per preveure com es desenvoluparà la temporada d'estiu.

Alguns majoristes europeus estan sol·licitant contractar llits a Balears en previsió que els turistes es decantin per zones de vacances més segures, si continuen aquests conflictes, tal com explica Joan Guerra, de l'agència receptiva Jumbotours.

En aquest sentit, Guerra assenyala que cada vegada és més difícil fer previsions sobre com anirà la temporada. Tot i que sembla que aquests desgraciats esdeveniments podrien beneficiar les Balears, el representant de Jumbo creu que encara és prest per parlar d'increments importants en les vendes. «La temporada es presenta com l'any passat o potser una mica millor, però són impressions, no xifres concretes», afirma.

Per altra banda, Guerra destaca que enguany els majoristes ja estan fent ofertes, perquè es vol potenciar la reserva anticipada abans d'esperar a les promocions de darrera hora i d'aquesta manera assegurar ocupacions, encara que sigui a preus més baixos. «Això abans no era així», puntualitza.

Sobretot en el cas de Turquia, com a directe competidor de les Illes en el producte de sol i platja, la repercussió per a Balears podria ser d'un augment directe en el nombre de reserves, en el cas que els conflictes continuïn. Ara bé, des de l'Associació d'Agències de Viatges s'assenyala que, davant d'una resolució positiva de la situació, els turistes tendeixen a oblidar ràpidament aquests problemes i les zones afectades recuperarien els fluxos turístics en poc temps, potenciat també per les ofertes.

Mercat italià
El turisme italià és el quart mercat en nombre d'arribades a les Illes, amb un pes important a les Pitiüses, principalment a Formentera.

El Govern balear participa des d'ahir a la fira turística de Milà (BIT), la més important del país, amb estand propi. Els directors generals de Promoció Turística, Eduard Gamero, i d'Ordenació i Planificació Turística, Josep Aloy, hi seran presents.

L'any passat es produí una davallada d'aquest mercat a les Illes, segons explica Gamero, i esperen fer una anàlisi de les causes i aplicar les mesures correctores necessàries amb acords amb Turespaña i els touroperadors italians per pal·liar la caiguda, com també la reducció de la temporada turística.

Ahir tingué lloc un còctel amb presència de les principals agències, majoristes italianes i premsa especialitzada. Per avui està previst un seminari que impartirà el director de l'Oficina Espanyola de Turisme a Itàlia, Carlos Hernández.

Per Jumbotours, que representa un dels més importants touroperadors italians, Alpitour, aquest mercat es mou com gairebé tots per les ofertes. «La seva situació econòmica no és la millor i tot i no deixar de viatjar, es mouen per preu», assenyala Guerra.

Així mateix afegeix que s'ha de tenir en compte també la competència i la «guerra» de preus entre touroperadors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris