cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Matas accepta «sense condicions» l'Estatut de primera oferit pel PSOE

El president diu que «sempre hem demanat el mateix finançament que els altres»

«És una molt bona notícia i l'acceptarem sense cap tipus de condicions». D'aquesta manera respongué ahir el president del Govern, Jaume Matas, a l'oferta de «gran pacte» per fer un Estatut «de primera» i aconseguir un finançament com el català, que un dia abans li havia llançat la direcció federal del PSOE.

Tot i l'acceptació «sense condicions», Matas va voler deixar clar que un pacte com el signat entre PP i PSOE per reformar l'Estatut valencià «no és extrapolable» a Balears. Per què? Perquè, segons constatà el president, el PP i el PSOE valencians representen el 95% dels vots, una situació que no es dóna a les Illes, amb una major polarització política. Per això, defensà que a Balears les circumstàncies són diferents i, per tant, «el pacte ha de ser més ampli».

Tot i considerar «magnífica» l'oferta de pacte feta pel PSOE, el president no dubtà a comparar-la amb la proposta de conveni per a inversions en ferrocarril feta pel socialista Francesc Antich «ara fa 10 mesos i que encara esperam». «Esper que "als socialistes balears" els facin cas a Madrid», sentencià.

Pel que fa al finançament, després que els socialistes deixassin clar que l'acord amb CiU per a Catalunya és «generalitzable», el màxim responsable balear apuntà que «sempre hem demanat que volem el mateix finançament que qualsevol altra comunitat d'Espanya» i si el PSOE «està en disposició d'aconseguir-ho» és «una magnífica notícia».

Malgrat que Matas s'apunta a l'oferta socialista per aconseguir un Estatut «de primera» i un finançament com el pactat per al Principat, el PP continua recollint firmes per demanar un referèndum estatal sobre l'Estatut català. Segons assegurà el secretari general del PP balear, José María Rodríguez, ja s'han recollit 5.000 signatures a la seu del partit, fet que representa poc menys d'una tercera part dels militants "16.000" que hi ha a l'Arxipèlag.

Per altra banda, el president del PP i del Govern, Jaume Matas, va criticar el darrer augment, de quatre euros, en les tarifes aèries, perquè «demostra que no serveix de res l'increment del descompte». Pel president, els preus dels vols entre illes s'han de reduir i se n'han d'augmentar les freqüències. Finalment, també va dir la seva sobre el debat obert al voltant de la regulació de la prostitució. Segons el responsable autonòmic, aquest debat encara ha de «madurar» més perquè es pugui prendre una decisió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris