nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Grosske inaugura Alternativa amb crítiques al PP, a UM i a Urdangarín

El regidor de Cort i Miquel Àngel Llauger lideraran la plataforma

Alternativa, la nova plataforma unitària d'Esquerra Unida i Els Verds, va néixer ahir a Palma en una assemblea que aprovà, gairebé per unanimitat "70 vots a favor i només una abstenció", el seu manifest fundacional i elegí Eberhard Grosske "86 vots" i Miquel Àngel Llauger "81 vots" com a portaveus d'una entitat que es crea amb vocació de no ser només un instrument electoral. Davant els nombrosos representants d'entitats socials assistents, Grosske s'estrenà com a portaveu d'Alternativa amb un discurs que no escatimà crítiques cap al PP, UM, el PSOE o el duc de Palma, Iñaki Urdangarín.

Al PP l'acusà de retardar la construcció de l'hospital per «deixar que es folri la sanitat privada» i advertí que la ubicació d'aquest centre a Son Espases només respon als interessos de l'«especulació urbanística». «És un saqueig miserable per afavorir quatre negociants», afirmà. També considerà un «saqueig» la venda de Can Domenge i augurà que l'operació «acabarà amb una donació anònima als comptes d'Unió Mallorquina».

A més de marcar distàncies amb el PSOE en qüestions com la política fiscal, apuntà que estan «acollonats» després de denunciar que el Govern pagà 1'2 milions d'euros a l'empresa del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, per organitzar un fòrum a Palma. Segons Grosske, Urdangarin va aprofitar la seva condició de membre de la família reial per «fer negocis».

L'altre portaveu, Miquel Àngel Llauger, encoratjà els militants d'Els Verds i d'Esquerra Unida per «posar-se la camiseta d'Alternativa» i «guanyar el partit», referint-se a les eleccions del 2007. Tot i deixar clar que «l'enemic és la dreta», els instà a no fer cas dels que diran que «els d'Esquerra Unida són antics, els d'Els Verds uns venuts i els independents, un florero».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris