cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Un ampli consell assessor farà de viver d'idees i guiarà les línies d'actuació de l'Obra Cultural

Cristòfol Soler i Damià Pons en formaran part, com també coneguts juristes, economistes i historiadors

L'Obra Cultural Balear va constituir ahir el seu primer consell assessor, un òrgan plural integrat per una cinquantena de representants de la societat mallorquina, que servirà de viver d'idees per a l'entitat i farà aportacions per consolidar-ne el paper i millorar-ne el funcionament. L'organisme, que ahir es constituí a Palma i ja dugué a terme la seva primera trobada, es tornarà a reunir al maig.

A més de membres històrics de l'Obra Cultural i representants de sectors diversos de la cultura mallorquina, formaran part d'aquest consell professionals reconeguts de diversos sectors, des de missers, economistes i historiadors, a filòlegs, periodistes i músics. Tot això permetrà que aquest òrgan també tengui una funció d'assessorament tècnic.

Entre altres, en formen part els economistes Miquel Alenyà, Pere Albertí, Ferran Navinés, Joan Mir i Carles Manera; el capellà Pere Llabrés; els filòlegs Jaume Corbera, Aina Moll, Joan Mas, Joan Melià, Joan Miralles, Miquel Font i Josep A. Grimalt; i els periodistes Cristina Ros i Sebastià Verd. A banda de dinamitzadors culturals com l'expresident de l'Obra, Climent Garau, Toni Torrens i Cathy Sweenwy, també faran part del consell els juristes Ferran Gomila, Ignasi Ribas, Bartomeu Colom, Sara Ladària; els historiadors Pere Fullana, Antoni Marimon, Gori Mir, Gaspar Valero i Lina Moner; els músics Francesc Moll i Toni Roig; els escriptors Alexandre Ballester i Bartomeu Fiol; i experts en cultura popular com Miquel Sbert.

Així mateix s'hi han incorporat diversos polítics que ja no estan en actiu, com l'expresident Cristòfol Soler, l'exconseller de Cultura Damià Pons o exdiputats com Francesc Moll i Francesc López Casasnovas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris