nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Cirer: «El PP necessita majories absolutes per poder governar a Palma i pertot arreu»

La batlessa de Ciutat revisa alguns dels aspectes més polèmics del seu mandat

Catalina Cirer aborda en aquesta entrevista moltes de les qüestions que han marcat els dos anys de mandat. Entre elles, les seves relacions amb el partit i amb el Govern autonòmic, les obres que provoquen contestació ciutadana, la polèmica amb el Consell, la cessió de solars al Bisbat de Mallorca i les guies d'educació sexual. A la batlessa de Palma no li sap greu haver de demanar perdó per algunes equivocacions.

"S'ha parlat molt de les vostres relacions amb el partit i amb el Govern; del control que exerciu sobre el grup municipal. La setmana passada el conseller Rodríguez es reuní amb l'oposició per presentar el projecte de llei de capitalitat.
"Ell és el conseller responsable que el projecte vagi endavant i, per tant, és lògic que dugui la iniciativa. Prèviament, m'ho havia comunicat i ho vaig trobar perfecte. Nosaltres, com a municipi, hem d'estar agraïts que el Govern assumeixi aquest compromís.

"Us va avisar amb tan poca antelació que el regidor Duran no hi va poder assistir?
"No sé si el senyor Duran hi havia d'anar o no. El senyor Rodríguez va fer perfecte.
"Tanmateix, per anar bé, aquesta llei s'hauria d'aprovar al Parlament amb una majoria molt àmplia.
"La proposta sortí de Cort la legislatura passada i el senyor Rodríguez la coneix millor que ningú perquè n'era tinent de batle. A l'Ajuntament s'aprovà per unanimitat. Al senyor Rodríguez, li agradaria que la la llei s'aprovàs amb una majoria com més àmplia millor. No estam fent un favor al Partit Popular de Cort, sinó un reconeixement a Palma, la governi qui la governi.

"La Comissió Assessora per a la reforma de l'Estatut no hi ha inclòs el reconeixement de la capitalitat de Palma. Què en pensau?
"M'hauria agradat molt, perquè l'Estatut és la norma bàsica. Però amb una llei de capitalitat Palma es podrà donar per satisfeta.

"Des d'un punt de vista pràctic, què implica aquesta llei? Un extern es podria demanar si els ha pegat un atac d'estufera amb això de la capitalitat.
"Tenim clar que els ciutadans de Palma tenen una sèrie de càrregues per viure a la capital. Volem que una llei ens compensi d'aquestes càrregues.

"Començam a ser molt escèptics sobre aquestes lleis. El REB ha quedat en «declaració d'intencions». No passarà el mateix amb la llei de capitalitat?
"Si fos per això, no ens caldria tenir una comissió de feina. És una llei amb vocació de futur i que doni garanties que les càrregues seran alleugerides. La qüestió econòmica és essencial i ha de quedar perfectament definida a la llei. Aquesta ha d'incloure la forma i les maneres en què s'equilibrarà la balança que, ara per ara, va en contra de Palma.

"La batlessa de Palma s'ha trobat amb un Govern hiperactiu en obres públiques.
"N'estic ben contenta, perquè Palma en sortirà beneficiada. Més que d'hiperactivitat parlaria de compromís i d'activitat responsable per part del Govern.

"En tot cas, les obres us han ocasionat moltes de crítiques i d'erosió: Son Espases, el pont del tren, Santa Isabel, el parc de les Estacions... No us heu vist desbordada?
"No. El Govern i l'Ajuntament per sort tenen el mateix color polític. És molt més còmode governar així, perquè hi ha sintononia en els programes, perquè tenim la mateixa base ideològica, perquè tenim una relació directa amb les persones de l'Executiu. Estic agraïda al Govern, perquè sense ell no haurien pogut tirar endavant molts de projectes. Del soterrament de les vies del tren feia més de vint anys que se'n parlava i mai cap Govern no havia estat capaç d'abordar-lo. Som conscient que aquestes obre es fan a Palma, la ciutat on visc. Cada dia em top persones que sofreixen les conseqüències d'aquests treballs. Però qui en serà el benefeciari més directe? Els ciutadans de Palma. Qui tendrà el gran orgull de poder dir que s'ha complit? Na Catalina Cirer. És evident que per arribar a aquest punt has de passar un procés i les penúries que aquestes obres ocasionen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris