algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El batle Garanya serà fill il·lustre el 6 de març en un acte històric

A l'escola sa Graduada, feta durant la República, s'hi ubicarà un bust

El proper dilluns 6 de març de 2006 passarà a la història de Manacor. En la sessió plenària extraordinària convocada per a les 20.30 hores, el ciutadà Antoni Amer Llodrà «Garanya», qui fou batle durant la República i afusellat el 1936, any de l'aixecament militar, serà proclamat fill il·lustre de la localitat. Serà un acte carregat de significat amb el qual la capital del Llevant farà justícia a una part de la seva història.

Si no hi ha canvis de darrera hora, existeix unanimitat entre tots els partits amb representació municipal d'aprovar el reconeixement al qui fou batle de Manacor. En el ple, com mana el reglament, es llegiran els mèrits per part del portaveu de l'equip de govern, Jaume Darder (PP), mentre que la fiscal, Margalida Capó (PSM), exposarà si en la redacció del seu expedient s'ha trobat algun motiu que impedeixi la proclamació d'Antoni Amer com a fill il·lustre de la ciutat.

La sessió plenària serà l'acte oficial ja que, a més a més, posteriorment i amb una data encara per determinar, està previst celebrar un acte protocol·lari i festiu en què el retrat d'Antoni Amer serà col·locat a la paret de la sala de plens de l'Ajuntament, al costat del altres fills il·lustres manacorins.

El retrat del batle Garanya ha estat realitzat per l'artista plàstic manacorí Antoni Riera Nadal, qui ha pintat altres il·lustres veïns que ja presideixen la sala de sessions de l'Ajuntament. Per altra part, també s'ha encarregat la confecció d'un bust d'Antoni Amer que, en principi i si no hi ha canvis, serà col·locat en el col·legi sa Graduada, un dels projectes que impulsà sent el batle de Manacor.

Jaume Darder assenyalà entorn de la data en què es farà l'acte social del descobriment del retrat i del bust que «encara està per concretar, però en principi hem pensat que podria ser coincidint amb les Fires i Festes de Primavera».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris