nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

El cas ses Salines, cavall de batalla judicial

Deu càrrecs públics municipals del PP es poden trobar imputats quan arribin les eleccions de 2007

LL.P./G.M. Comarques.
L'estiu passat es destapà un escàndol polític de caràcter municipal que pot acabar afectant el Partit Popular de cara a les properes eleccions de 2007. L'admissió a tràmit per part del Jutjat d'Instrucció número 8 de Palma de la querella presentada contra vuit batles i dos tinents de batle del PP per un presumpte delicte de falsedat documental obre un procés judicial que podria suposar que els càrrecs públics es trobin imputats en una vista oral quan arribin aquests comicis.

L'anunci del PSOE de personar-se com a acusació a la querella presentada per Jaume Melis, un veí de Manacor que assegura que no té cap formació política al darrere, afegirà connotacions polítiques al procés.

Fou Diari de Balears que el 3 d'agost passat revelà que deu batles del PP havien certificat i avalat, amb diferents documents, que l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines havia actuat als seus municipis des de 1995, tot i que aquesta no es constituí realment fins l'any 2002. Aquests documents foren emprats per l'aleshores batle saliner i company seu de partit, Sebastià Vidal, per demanar l'interès general al Consell de Mallorca per al seu habitatge i unes quadres. Vidal, que forma part dels cavallistes saliners, presentà així el seu habitatge com a seu de l'agrupació.

Una vegada destapat públicament el frau, el cas provocà commoció dins el PP, tant pels municipis on hi havia càrrecs implicats (Inca, Felanitx, sa Pobla, Campos, Santanyí, Montuïri, Llucmajor, Santa Margalida, Selva i Lloret), com pel fet que en aquells dies el partit es trobava immers en una altra crisi desfermada pel batle de Calvià, Carlos Delgado, que desafià la cúpula regional mantenint el suport al trànsfuga d'UM Joan Thomàs.

El cop de mà dels dirigents populars forçà Sebastià Vidal a presentar finalment la dimissió com a batle pel ja conegut com a cas ses Salines. Aleshores començà a cada ajuntament dels populars implicat el debat per esbrinar els motius de l'emissió de certificats sobre l'activitat d'una associació que realment no estava constituïda.

En aquest sentit, el PSOE també actuà demanant responsabilitats a cada ajuntament implicat. La resposta dels càrrecs del PP fou ben diferent. Mentre que alguns no dubtaren a reconèixer el seu «error» i reprovar-se a si mateixos "encara que mantenint sempre que desconeixien l'objectiu dels certificats sol·licitats per Vidal", alguns altres es reafirmaren en la validesa dels seus certificats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris