cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Cort destinarà agents de la Local a eradicar la violència domèstica

L'Ajuntament prepara una reestructuració a fons de la seva policia

El tinent de batle de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Àlvaro Gijón, anuncià ahir que la seva àrea prepara una remodelació «a fons» de la Policia Local. Un dels aspectes més destacats d'aquesta reforma és la dotació d'agents específics per a l'eradicació de la violència domèstica i la lluita contra les bandes juvenils, els quals s'integrarien al Grup de Serveis Especials.

Gijón comentà que entre les altres mesures que preveu posar en marxa a partir del mes de març es troben la creació del cinquè districte a la Platja de Palma, potenciar la unitat de trànsit de la Local amb un sergent coordinador i un major més a la unitat nocturna. El responsable municipal comentà que té previst sotmetre aquesta reforma a la consideració dels grups municipals en el proper ple de març.

El tinent de batle de Seguretat Ciutadana comentà que «la violència domèstica es tracta d'un mal endèmic de la nostra societat i les bandes juvenils, un conflicte. Ambdós problemes requereixen una intervenció decidida i coordinada. Hem de ser conscients de les competències que té la Policia Local en aquesta matèria, per això ja he sol·licitat una reunió amb el delegat del Govern per tractar d'aquest tema i arribar a una entesa entre la Policia nacional i la municipal».

Un grup de delegats de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament de Palma es concentraren ahir dematí a les portes del despatx de la batlessa per mostrar el seu rebuig a la política de personal que practiquen actualment els responsables municipals. D'una banda, els delegats protestaren per la manca de valoració justa de llocs de feina dels funcionaris i, de l'altra, per l'incompliment del conveni amb els funcionaris i la negativa a negociar un pla d'ocupació amb els sindicats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris