nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

L'aeroport avisa que desviarà avions sobre Can Pastilla i Cala Estància

Es deu a obres de reforma a la pista nord que duraran mes i mig

L'aeroport de Palma avisa de les possibles molèsties que els veïns de Can Pastilla i Cala Estància podran patir pel desviament d'avions sobre aquestes poblacions, com a conseqüència de les obres de manteniment a la pista nord que obligaran a fer operacions des de la sud. Aquestes tasques de reforma s'iniciaran el proper dilluns 20 de febrer i s'espera que tinguin una duració estimada d'un mes i mig.

En un comunicat, Aena (Aeoports espanyols i navegació aèria) informa que la pista nord continuarà oberta al trànsit aeri durant les obres, però que per motius de «saturació o contingències operatives» algunes de les operacions d'aterratge i d'enlairament que s'hi realitzen de manera habitual s'hauran de fer des de la sud.

Aena assegura que seran «puntuals» i que s'intentarà que l'impacte sobre les poblacions veïnes sigui el menor possible, ja que es durà un estricte control de les operacions que puguin afectar-los.

Davant la necessitat de conservar el nivell de seguretat i qualitat de les instal·lacions, s'aixecarà el paviment existent de la pista nord en una franja de 810 x 27 metres, se sanejarà la capa inferior i es reposarà amb pedraplen, que dóna més resistència a l'estructura. Son Sant Joan ha programat els treballs per als períodes de menor trànsit i que d'aquesta manera tinguin una menor incidència en les comunitats veïnes.

L'aeroport ha fet arribar un escrit a les associacions de veïns, als ajuntaments i associacions d'hotelers per comunicar-los la data d'inici de la repavimentació, la necessitat que es realitzi i demanant disculpes per les possibles incomoditats que puguin ocasionar.

Un estudi elaborat per la catedràtica de Geografia Humana de la UIB Joana Maria Seguí, i que es publicà el juny passat, deixava constància que 15.000 persones patien molèsties per la contaminació acústica de Son Sant Joan. Problemes com els que poden sorgir arran de les obres anunciades ja han tingut lloc en altres ocasions i els veïns han presentat queixes davant Medi Ambient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris