cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Més del 90% de la producció d'Olis Caimari és de les oliveres del Pla

Mateu assegurà que són varietats que produeixen un bon oli

Durant la presentació dels olis elaborats a la temporada 2005-2006 per l'empresa Olis Caimari que es realitzà ahir dematí, el president de l'empresa, Antoni Mateu, assegurà que «més del 90 per cent de la producció ve de les oliveres del Pla per la gran qualitat d'oli que produeixen».

Mulet explicà que després d'una gran producció a Mallorca d'oli a finals del segle XIX i principis del XX, el sector patí una gran caiguda de producció d'oli i no fou fins els anys 80 quan començà a recuperar-se gràcies a la importació de grans varietats d'oliveres per part de la gent arribada de la Península que avui en dia fan possible la fabricació d'un oli excel·lent.

Com a novetat d'aquest any, presentaren l'oli d'oliva verge elaborat a la tafona i el director del tast que s'ha celebrat aquests dies a les instal·lacions que té l'empresa a Caimari, Cristino Lobillo, digué al respecte que «estam davant un model i un exemple dels millors olis d'Espanya. Té una personalitat pròpia que té gust d'herba acabada de tallar, de fulla i d'oliveres i té atributs dels fruits secs».

A part de l'oli d'oliva verge elaborat a la tafona, ahir també es va presentar l'oli d'oliva verge extra Antoni Mateu, l'oli d'oliva verge Oli Caimari Gust Fort, amb el qual guanyaren l'any 2000 i 2002 el premi al Millor Producte Balear a la fires Alimenta, i per acabar, presentaren l'oli d'oliva verge ecològic.

A l'acte també hi assistí el conseller d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Flaquer, que recordà que des del Consell «estam obsessionats a fer arribar el missatge de consumiu productes mallorquins» als ciutadans i si impulsam els productes de la nostra terra també ajudam l'economia de Mallorca».

Al final, la directora insular d'Economia, Cristina Cerdà, i Miquel Àngel Flaquer varen lliurar els diplomes a tots els participants en el tast d'oli realitzat durant aquests dies a les instal·lacions de Caimari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris