algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Foment citarà tot d'una els consells per signar els nous convenis viaris

Antich ho anuncia a Matas i el Govern critica les «formes» i el «retard»

J.T./R.G.Palma.
El Ministeri de Foment citarà «de manera immediata» el Govern balear i els consells per signar un nou conveni de carreteres amb cada institució insular, el contingut i els pressuposts dels quals s'hauran de negociar amb ells.

Així ho anuncià ahir el secretari general del PSIB, Francesc Antich, qui es mostrà confiat que el Govern autoritzarà els consells a negociar els nous convenis i en les properes setmanes es podran signar els acords. Segons el socialista, els convenis serviran perquè el Govern central financi l'execució de carreteres «sostenibles», «pactades» entre tots i que «no destrueixin territori», però també permetran millorar la xarxa secundària.

El també diputat a Madrid assegurà que la proposta és fruit de «dues setmanes de reunions» amb el Ministeri de Foment, que han permès superar la «dificultat» que creà el Govern quan «incomplí» els anteriors convenis. «Hem demanat que els plets no impedeixin les inversions de l'Estat per millorar les infraestructures», apuntà.

Pel que fa a Eivissa, el socialista recordà la «gran contestació» social que han aixecat els projectes impulsats pel Consell i el Govern i apuntà que ara «seria un bon moment per aturar les infraestructures amb contestació social i arribar a un acord amb el Ministeri per fer carreteres que la gent d'Eivissa vol». A més, el finançament estalviaria l'endeutament del Govern.

El conseller insular de Carreteres, Antoni Pascual, apuntà que aquesta era la «bona notícia» que esperava, confirmà que ja s'han mantingut negociacions amb Foment i avançà que per part del Consell «no hi haurà cap problema» a l'hora de signar.

Tot i que encara no té una quantitat econòmica assignada, cal recordar que la darrera proposta de conveni preveia una partida de 568 milions d'euros, dels quals un 75% -uns 430 milions- serien per a Mallorca. A banda dels accessos a Palma, que el Consell considera prioritaris, la institució proposarà la inclusió al conveni de les variants de Son Servera, Porto Cristo, Sencelles, nord d'Inca i Pollença.

El portaveu del Govern, Joan Flaquer, en canvi, mostrà la seva satisfacció perquè es desbloquegi el conflicte però criticà el «retard» i les «formes» de Foment perquè el Govern no ha conegut la notícia pels canals oficials sinó després que Antich la comunicàs a Matas. Per altra banda, recalcà que el Govern no farà marxa enrere en les obres d'Eivissa perquè, segons Flaquer, l'Executiu «no ha enganyat a ningú».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris