nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

El Govern rebutja que s'investigui el fòrum presidit per Urdangarín

Flaquer diu que 'tot està explicat' i lamenta la 'demagògia' del PSIB


«Ja ho hem explicat tot, estam molt tranquils». Així despatxà el portaveu del Govern, Joan Flaquer, la polèmica suscitada pel desemborsament que va fer l'Executiu (1,2 milions d'euros) pel Fòrum internacional sobre turisme i esports, organitzat per Iñaki Urdangarín.

Flaquer rebutjà la possibilitat que es creï una comissió d'investigació en seu parlamentària per aclarir el presumpte malbaratament de fons públics i acusà el PSIB de fer demagògia amb aquesta qüestió.

El portaveu del gabinet Matas defensà l'esmentat fòrum des del punt de vista financer i negà qualsevol irregularitat en les contractacions dels serveis de l'Institut Nóos, presidit pel duc de Palma i coorganitzador de la jornada.

Tanmateix, Flaquer advertí que «és opinable» si el cost de l'esdeveniment és més o menys elevat, però va voler deixar ben clara la «satisfacció» del Govern per la repercussió del fòrum i l'«orgull» que suposa per a Balears tenir el suport d'organismes com el Comitè Olímpic Internacional o l'Organització Mundial del Turisme.

Des de l'Executiu autonòmic es recorda que aquesta iniciativa només té un parell de mesos de vida i alguns dels projectes que inclou encara no s'han pogut posar en marxa per falta de temps. Flaquer comparà el fòrum en qüestió amb el pla del Govern del Pacte de Progrés per «autoconcedir-se» el premi «fantasma» de la Regió Europea de l'any.

Mentrestant, el secretari general del PSIB, Francesc Antich, va voler aclarir que la crítica del Grup Socialista sobre la gestió del Fòrum Illes Balears Tour Sport va dirigida a l'estratègia de promoció turística del Govern, en cap cas contra el marit de la infanta Cristina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris