tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Familiars de desapareguts al règim de Franco a Mallorca fan una entitat

Pretenen recuperar la memòria històrica dels seus avantpassats

Els familiars i les persones afins als desapareguts durant la Guerra Civil espanyola i el règim dictatorial de Francisco Franco estan constituint una associació que pretén recuperar la memòria històrica dels seus avantpassats i que es faci justícia amb les víctimes del feixisme.

En concret, l'associació es presentarà el proper 24 de febrer a les vuit del capvespre a l'edifici de la Universitat de les Illes Balears de Sa Riera, situat al carrer de Miquel dels Sants Oliver. En principi, a l'acte assistiran membres de l'associació per la Recuperació de la Memòria Històrica, que han col·laborat en la creació d'aquesta nova entitat.

Curiosament, en els darrers temps s'han incrementat les accions dels familiars de les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme perquè es localitzin els cadàvers dels que encara estan desapareguts i es revisin les causes dels que varen ser afusellats. Entre aquests darrers, a Palma es recorda el cas del batle i metge Emili Darder. Igualment, altres víctimes de la guerra es troben enterrades encara en una fossa comuna del cementeri de Palma.

Igualment, fa menys d'un mes la família del comandant Ferrer Madariaga, l'únic militar de carrera mallorquí que es va oposar a l'«Alzamiento», va demanar al Ministeri de Defensa el sumari del seu afusellament i que en revisi la causa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris