nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

El PSIB diu que Matas pagà 1,2 milions pel fòrum organitzat per Urdangarín

Diéguez critica el «malbaratament» de fons públics en «un cap de setmana»

El PSIB denuncià ahir que el Govern balear es gastà 1,2 milions d'euros -200 milions de pessetes- en un fòrum internacional sobre turisme i esports que tingué lloc a Palma, entre el 22 i el 25 de novembre, organitzat per l'Institut Nóos, que presideix el duc de Palma, Iñaki Urdangarín.

El socialista Antoni Diéguez considerà desproporcionat el cost d'una trobada que, segons ell, només incloïa dues jornades de treball -«un cap de setmana»- i que no tingué «gaire rellevància». Per aquest motiu, demanà a l'Executiu que en justifiqui el pagament perquè, «de moment», aquest és «un cas de malbaratament de recursos públics». I «si el Govern hi vol ser obscurantista, no descartam una comissió d'investigació», manifestà.

Per organitzar aquest fòrum, que reuní en un hotel de Palma un centenar d'esportistes i d'experts en turisme, la Fundació Illesport i l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) -dependents del Govern- signaren un conveni amb l'Institut Nóos, entitat que investiga «estratègies de patrocini, mecenatge i responsabilitat social». Segons Diéguez, l'operació s'efectuà seguint «ordres directes» del president Matas.

El diputat va fer públic ahir aquest conveni, que inclou una aportació a l'Institut Nóos d'1,2 milions d'euros per cobrir els costs d'organització, gestió i logística de l'esdeveniment. Així mateix, el document du un pressupost que xifra en 240.000 euros les despeses de viatge, allotjament, menjar, transport i welcome pack -paquet de benvinguda- del centenar d'assistents, la qual cosa suposa 2.400 euros per persona en quatre dies. Amb tot, Diéguez posà com a exemple de «tudadissa» els doblers destinats als sous del personal d'alta direcció (280.000 euros). Així, es preveuen aportacions de 50.000 euros per a un director de xarxes de regions o de 40.000 per a un director de publicacions.

Totes les hostesses i els tècnics obtendrien, en canvi, 5.000 i 6.000 euros. A més, se'n preveien 18.000 més per a una web amb les conclusions de la trobada, que el socialista no ha pogut localitzar.

«La Comunitat va de cap a la fallida» i el Govern «es gasta 1,2 milions en un cap de setmana», afirmà el diputat, que es preguntà «amb quina autoritat moral es demanen ara tres milions d'euros per al velòdrom al Consell Superior d'Esports?».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris