nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

El Govern invertirà 12 milions en la millora de 191 camins rurals

Entre enguany i l'any vinent asfaltaran 314 quilòmetres a 51 municipis

La Conselleria d'Agricultura invertirà, entre enguany i l'any vinent, 12 milions d'euros en ajuts per a la millora i el condicionament de 191 camins rurals de Balears, prèviament elegits pels ajuntaments. En total s'asfaltaran o es reasfaltaran 314 quilòmetres de camins, la gran majoria a Mallorca.

Després que ahir es publicàs la resolució del Govern amb les 191 actuacions concretes, els ajuntaments ja poden iniciar les obres. Quan s'hagin executat i després de la inspecció pertinent, la Conselleria subvencionarà entre el 50% i el 75% del cost total de l'actuació, depenent de si es tracta d'un municipi gran o petit.

La consellera d'Agricultura, Margalida Moner, presentà ahir el Pla autonòmic de millora i condicionament de camins rurals 2006-2007, el primer que impulsa l'Executiu, ja que fins ara només atorgava subvencions aïllades. Moner destacà que s'havia ampliat de vuit a 12 milions el pressupost per poder atendre totes les peticions fetes pels ajuntaments i recalcà que els beneficiaris són consistoris «de tot color i tothom té el que ha demanat».

Finalment, només 12 propostes han quedat fora, o bé perquè es presentaren fora de termini o perquè no complien les condicions establertes: que els camins condueixin a un terreny rústic -no a una urbanització o polígon-, siguin de titularitat municipal i no superin els cinc metres d'amplària. Per garantir-ho, la Conselleria ha fet una inspecció prèvia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris