nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Cort no vol que la Platja de Palma esdevingui una «disco» a l'aire lliure

Els restauradors demanen una revisió de la normativa de renous

L'Ajuntament de Palma no vol que l'Arenal es converteixi en una discoteca a l'aire lliure. Aquesta és la resposta que reberen els empresaris de restauració després d'entrevistar-se amb els responsables municipals d'Urbanisme i Medi Ambient, Javier de Rodrigo de Santos i Catalina Terrassa, als quals sol·licitaren una revisió de la normativa actual de renous.

El president de l'Associació de Restauració de Mallorca, Antoni Mas, explicà a Diari de Balears que havien demanat una reunió amb De Santos arran de la sentència «restrictiva» del Jutjat Contenciós Administratiu número 2, referida al cas de la terrassa del local Megapark, que prohibia qualsevol tipus d'activitat musical a l'exterior. «Volíem evitar una allau de denúncies contra els nostres negocis, i per això sol·licitarem una instrucció interpretativa de l'ordenança municipal sobre renous», declarà Mas.

En aquests moments, la norma permet les activitats musicals als espais públics privats a l'aire lliure, amb una limitació del nivell de decibels i d'horaris. Així, la música d'ambient queda del tot prohibida a les terrasses de bars que ocupin la via pública.

«Encara que els restauradors entenem que s'ha de revisar el text, Cort no vol», comentà Antoni Mas, per afegir que «l'Ajuntament redactarà un document aclaridor de l'ordenança que eviti en el futur interpretacions excessivament restrictives com la del jutge que instruí el cas Megapark». El president de la patronal mallorquina de restauració de la CAEB insistí a destacar la gran preocupació amb la qual observen la situació actual. «Passam pena que no proliferin les denúncies dels veïns i els empresaris de discoteques, sobretot a la zona de l'Arenal».

L'Ajuntament de Palma no revisarà cap de les llicències atorgades a bars i a restaurants per a activitats musicals a l'exterior. Així ho expressà en una compareixença recent la tinenta de batlessa de Medi Ambient, Catalina Terrassa, que també rebutjà la petició de «prohibició total» formulada per l'Associació d'Empresaris de Sales de Festes i Discoteques, que li exigia l'aplicació generalitzada de la sentència judicial contra el Megapark.

La guerra oberta entre els empresaris de restauració i les «discos» a la Platja de Palma ha implicat de manera directa els responsables municipals, els quals es neguaren ahir a oferir cap tipus de declaració relativa a la reunió mantinguda amb Antoni Mas. Mentrestant, els empresari d'oci apel·len al principi d'igualtat davant la llei per demanar a Cort que faci complir la resolució judicial i faci seva la interpretació que el jutge realitzà de l'ordenança municipal sobre renous, en el sentit de prohibir l'ús d'altaveus en espais que no disposin de mesures d'insonorització i d'aïllament acústic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris