cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Els hotelers diuen que la reforma de Cala Major ve 'tard i malament'

Una dotzena d'establiments turístics poden reconvertir-se en habitatges

El president de l'Associació Hotelera de Cala Major, Francesc Garcia, declarà ahir que el Pla Especial de Reforma Interior -PERI- de la zona arriba «tard i malament». Garcia explicà que amb aquest instrument l'Ajuntament no resol la manca d'infraestructures, sobretot d'aparcament.

Tot i que el PERI de Cala Major, pendent encara d'aprovació definitiva i amb un altre mes d'exposició pública, permet la reconversió d'una dotzena d'establiments turístics en habitatges residencials, «això no suposa cap solució efectiva per als negocis hotelers més antics i menys rendibles, ja que rebaixa un 20% la seva capacitat. I si els esbucam, hi perdem altures», indicà.

L'Associació Hotelera de Cala Major representa devers 10 establiments turístics, amb 2.737 places d'allotjament. En ple auge del turisme a les Illes, aquesta zona era una de les capdavanteres, amb prop de 23.000 places. La poca inversió dels propietaris dels establiments ha derivat en un estat preocupant d'abandó i deixadesa irreversible. Els edificis Pullman són un exemple clar del desordre urbanístic que pateix aquest indret.

Per Garcia, «la reconversió de places hoteleres en residencials és just una possibilitat». Quan el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, presentà el PERI de Cala Major als empresaris d'aquest sector, li feren saber que la mesura els semblava bé, però que s'havia de mantenir l'edificabilitat si es demolia l'immoble i l'índex residencial en cas contrari.

Per acabar, l'Ajuntament optà per retallar la capacitat d'edificació i per posar traves a la transformació immediata de places hoteleres en residencials. Aquest fet ha contrariat les expectatives d'alguns empresaris. Tanmateix, el PERI només afectaria una dotzena d'establiments, la majoria inactius des de fa anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris