algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Els policies accepten l'oferta de la Sala i cobraran 102 euros més

L'augment s'aplicarà en tres anys i és 30 euros inferior al reclamat

A la fi hi ha acord. L'assemblea de la Policia Local de Manacor aprovà dimecres passat a la nit la proposta d'augment de sou realitzada per l'Ajuntament. De poc més de 80 agents n'hi participaren 70, dels quals 55 hi votaren a favor, un en blanc i 14 en contra. D'aquesta manera es tanca un llarg procés negociador en el qual no han faltat les reivindicacions, les mobilitzacions i un caramull de reunions.

L'oferta acceptada, que afectarà 60 policies oficials, és d'un augment de 102 euros mensuals en tres anys a raó de 60 enguany amb caràcter retroactiu al mes de gener, 22 euros el 2007 i 23 el 2008. En principi, els agents sol·licitaven una pujada de 132 euros, però després de les negociacions han acceptat l'oferta de la Sala, que basà les seves reticències inicials en el fet que no es podia assumir la pujada que reclamaven. L'increment serà aplicat en el sou base, el complement de destinació, la productivitat i els festius. D'altra banda, els cinc subinspectors i inspectors aconsegueixen un augment de les retribucions de 1.300 euros anuals, també en pujades escalonades en els propers tres anys.

Antoni Garvi, del sindicat STEI, i Bartomeu Rosselló, d'UGT, destacaren el fet que finalment hi hagi acord després de tant de temps de negociacions. Garvi digué que la pujada és «el que s'ha pogut treure», però destacà que «hem aconseguit el compromís que a finals d'any es negociarà el conveni laboral, que fa tres anys que caducà i que s'ha anat prorrogant. En aquest document es podran incloure més millores».

El batle de Manacor, Antoni Pastor, celebrà que els policies hagin acceptat l'oferta de la Sala, la qual cosa qualificà de «positiva», perquè «demostra l'esforç que ha fet la Sala per acostar posicions i arribar a un acord». En referència al conveni laboral, Pastor es comprometé a «activar-lo i accelerar-lo, però ja s'hi fa feina».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris