algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La ponència de l'Estatut no tancarà cap qüestió que susciti polèmica

Finançament, equilibri territorial i model audiovisual quedaran a l'aire


Els membres de la ponència sobre la reforma estatutària no tancaran cap qüestió que generi controvèrsia. O el que és el mateix, si finalment s'aprova un nou Estatut serà perquè els líders dels principals partits illencs pacten els punts més conflictius: finançament autonòmic, equilibri territorial, model audiovisual, competències de Justícia i carta de drets i deures.

Així es va assegurar ahir des de les files del Partit Popular i aquestes són les premisses sobre les quals estan treballant els grups parlamentaris. De fet, des de la represa de les seves tasques, a principis del mes de febrer, l'esmentada ponència no ha concretat cap assumpte de rellevància.

Segonts fonts «populars», els diputats discutiran sobre l'informe presentat pel comitè de savis, cada grup emetrà els seus vots particulars i, al final, es redactarà una proposta que inclourà tots aquells articles més o manco «pacífics».

Tanmateix, els articles més polèmics es remetran a futures negociacions, ja sigui entre les dues grans formacions polítiques de l'arxipèlag balear (PP i PSIB-PSOE), ja sigui amb la participació de la resta de partit.

Un exemple de l'anterior es va donar a la sessió que la ponència va viure ahir. Els grups varen acceptar que l'estatut prevegi la creació d'un consell audivisual que vetlli per la imparcialitat i el rigor dels mitjans de comunicació; de totes maneres, en cap moment varen arribar a acordar les competències concretes d'aquest òrgan ni el model de radiotelevisió pública que ha de regir en la comunitat autònoma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris