nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

La Mesa de Turisme elaborarà un pla estratègic consensuat pel sector

Només s'inclouran propostes que rebin suport de tots els agents

La Mesa de Turisme elaborarà un Pla Estratègic pel sector que només inclourà aquelles conclusions i mesures consensuades per tots els seus integrants, que són les conselleries de Turisme, Economia, Treball i Vicepresidència, els consells insulars, les patronals Caeb i Pimem, i els sindicats CCOO i UGT.

Després de la reunió constitutiva, la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, afirmà que la Mesa pretén ser un fòrum de diàleg, participació i negociació per planificar la política turística futura i mantenir el lideratge de les Illes Balears.

En aquesta primera trobada s'establí el calendari de reunions, quinzenal, en el qual es tractaran 14 temes. La reconversió de zones turístiques madures, el debat sobre el canvi d'ús dels hotels, el turisme residencial i el tot inclòs seran alguns dels que duran a debats més «apassionats» com qualificà la vicepresidenta les possibles discrepàncies entre les parts. D'altres com la desestacionalització i diversificació, l'oferta complementària o les polítiques laborals, amb especial referència als fixos discontinus, són ja típics dins el debat del sector. Per altra banda, es parlarà sobre formació professional, sistemes de qualitat, competència de l'arc mediterrani, percepció social del turisme, promoció i infraestructures. L'aplicació de les noves tecnologies, recerca, innovació i estadístiques centrara la propera reunió, el 6 de març. Per cada temàtica un o diversos membres de la Mesa presentaren ponències sobre la matèria de les quals es debatrà a continuació.

Estaràs assegurà que tots els membres de la Mesa han mostrat una actitud «positiva i receptiva» i espera tenir el Pla abans del fi de legislatura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris