nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'Ajuntament projecta un pàrquing de 141 places a prop dels Pullman

El PERI de Cala Major preveu un col·legi i un centre esportiu

L'Ajuntament de Palma projecta un aparcament de 141 places a prop dels apartaments Pullman de Cala Major, just davant de la Fundació Pilar i Joan Miró. De fet, a l'equipament de tres plantes es reservaran 80 places per a residents i la resta per a ús exclusiu la fundació.

El tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Javier Rodrigo de Santos, informà ahir d'aquesta iniciativa, la qual ve a ampliar les accions previstes dins el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la barriada de Cala Major-Sant Agustí.

A l'esmentat pla municipal també es preveu la construcció de diversos equipaments socials, com un col·legi públic o un centre esportiu, i alhora es limita la capacitat edificatòria a només quatre plantes. Així, els establiments d'allotjament turístic que s'esbuquin a la zona s'hauran d'adaptar al nou disseny urbanístic en ser reconstruïts.

Rehabilitació
Ara per ara, la prinicipal novetat del PERI de Cala Major són aquestes 141 places d'aparcament a prop dels edificis d'apartaments Pullman, Panam, Randa i Deià. La notícia assoleix especial importància després de l'acord al qual arribà Cort amb els veïns dels polèmics immobles per a la seva rehabilitació integral.

L'Ajuntament renuncia a esbucar els edificis més antiestètics de Cala Major però condiciona el seu embelliment als ajuts que puguin arribar de l'Estat. Així, la rehabilitació integral dels Pullman no començaria mai abans del 2010, sempre que el Ministeri corresponent atorgui la subvenció corresponent.

Els nous aparcaments subterranis, ubicats entre els polèmics apartaments i la Fundació Miró, seran una solució als actuals problemes d'estacionament a la zona. D'una banda, la fundació obté 61 places per als visitants del centre cultural dedicat a l'obra de Joan Miró. De l'altra, els veïns de la barriada de Cala Major guanyen 80 places d'aparcament soterrades que permetran alliberar de vehicles una de les zones més congestionades de la zona de ponent de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris