nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Cort pretén negociar amb l'Estat el futur del solar del vell Son Dureta

Urbanisme ja ha remès al Consell la documentació de Son Espases

L'Ajuntament té intenció de negociar amb l'Estat el futur del solar de l'actual hospital de Son Dureta. Una vegada construït el nou centre de referència a Son Espases, s'esbucarà el vell. L'equip de govern del PP vol aprofitar aquest fet per tal d'iniciar contactes amb la Tresoreria General de la Seguretat Social per construir-hi en el mateix lloc una zona verda i, o bé un centre de dia o bé una residència per a la gent gran.

El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, comunicà ahir que l'Ajuntament de Palma ja ha remès al Consell de Mallorca la documentació necessària per poder «descongelar» la tramitació de la modificació del Pla General (PGOU), aturada per les traves que posà el mateix Govern.

Deficiències
Convé recordar que la Comissió Balear de Medi Ambient posà traves a l'expedient de Son Espases i exigí la correcció d'una sèrie de deficiències, entre les quals es trobaven l'estudi d'impacte paisatgístic i la justificació de la necessitat de construir un nou hospital, comparant la seva capacitat amb la de l'actual Son Dureta.

A més, els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma s'han vists obligats a identificar i realitzar una valoració de l'impacte sobre el terreny tant de la solució proposada com de les alternatives existents. Quant a l'augment del trànsit que provocarà aquest nou equipament sanitari, estimat en uns 4.500 vehicles diaris, s'assenyalava la necessitat d'estudiar-ne les conseqüències sobre les zones habitades dels voltants.

Una vegada solucionada aquesta deficiència i desbloquejada la tramitació del nou hospital de referència a Son Espases, l'Ajuntament de Palma vol encetar el debat sobre el futur del solar de 80.000 metres quadrats on s'ubica l'actual Son Dureta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris