cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

Govern i PSIB s'acusen d'incitar a la violència contra les carreteres d'Eivissa

La polèmica sobre els projectes viaris arriba al Parlament i escalfa la sessió plenària

77746

Mabel Cabrer escolta amb gest seriós les intervencions de l'oposició.

J. M.

R.GALLEGO./J.T. Palma.
La polèmica que envolta les obres viàries que s'estan executant a Eivissa escalfà ahir el ple del Parlament.

El Govern autonòmic i el principal partit de l'oposició, el PSIB-PSOE, s'acusaren mútuament de «manipular» i «mentir» els ciutadans de les Pitiüses i de contribuir a generar els casos de violència que s'han esdevingut.

Entre els darrers incidents, destaca la crema de dues excavadores que treballaven en el segon cinturó de l'illa.

El diputat del grup socialista Joan Boned assegurà que l'Executiu autonòmic està enganyant els propietaris afectats pel procés d'expropiació de les finques per les quals han de passar les autovies.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, recordà que els jutges ja han advertit de la legalitat de l'esmentat procés i que «les funcionaris han visitat finca per finca» per explicar els detalls de les expropiacions. «Pot ser s'hagi comès qualque error, però actuam dins la legalitat i, sobretot, respectam les regles del joc», comentà Cabrer abans d'insinuar que el PSIB podria estar donant suport a «il·legalitats» i actes violents que no respecten la democràcia».

Alumnes
Posteriorment, la socialista Pilar Costa criticà la «persecució» d'Educació als alumnes que participaren en una manifestació antiautovia. El conseller Fiol contraatacà acusant l'oposició d'«escalfar l'ambient».

Finalment, Vicenç Tur (PSIB-PSOE) demanà al Govern que no creï més «alarmisme social» i que aturi les obres que estan en marxa.

Cabrer contestà que l'únic que està fent l'Administració autonòmica és «complir la llei i fer carreteres més segures».

D'altra banda, sobre la intenció del GOB de fer més activisme de carrer, la titular d'Obres Públiques, Habitatge i Transport manifestà que «les entitats són lliures de fer el que vulguin». Cabrer afegí que, en concret, les carreteres de Mallorca «estan totes fetes» i que «el temps ens acabarà donant la raó».

Respecte d'altres dels projectes als quals s'oposen els ecologistes, els ports, la consellera advertí que «no hi ha previsió de fer-ne més».

A partir d'aquí, Mabel Cabrer va llançar un missatge al GOB i a les seves futures protestes: «Actualment, allò que el Govern de les Illes Balears té entre mans són projectes per ampliar i millorar el transport públic, com ara el metro o el soterrament de les vies del tren».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris