nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Matas defensa el finançament dins l'Estatut «si altres també ho fan»

La ponència de la reforma no concreta l'apartat dedicat a la Justícia

R. GALLEGO./ E.P. Palma.
El president del Govern balear, Jaume Matas, es mostrà ahir favorable a detallar un model de finançament autonòmic en la reforma de l'Estatut balear. De tota manera, el cap de l'Executiu vinculà aquesta possibilitat al fet que altres comunitats autònomes també ho decideixin així.

Matas insisití que l'Arxipèlag té «com a mínim les mateixes necessitats d'infraestructures» que la resta de territoris.

El president realitzà aquestes declaracions en el ple de la Cambra i en resposta a una qüestió formulada pel portaveu parlamentari del PSM, Pere Sampol. Aquest recordà que el partit nacionalista ja presentà, en el debat de política general de l'any 2004, una proposta de resolució en la qual demanava la inclusió d'un model de finançament propi en la reforma estatutària, que només fou rebutjada pel PSIB. «Aquest és el seu problema i també el meu», afegí.

Sampol acusà el president de moure's entre dues línies d'actuació antagòniques: «d'una banda, la fidelitat al PP en la seva campanya contra l'Estatut i, de l'altra, el jurament de defensar els interessos de les Illes».

S'ha d'assenyalar que la ponència parlamentària sobre la reforma no serví per tancar una proposta unitària en relació amb les competències que ha d'assumir la CAIB quant a l'Administració de Justícia.

El PSM és el grup més ambiciós a l'hora de formular la creació d'un Consell General del Poder Judicial balear i d'apostar pel TSJB com a darrera instància judicial.

Per la seva banda, el PSIB assumeix just la primera de les dues reivindicacions i el PP demana més recursos per l'Administració de Justícia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris