cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

L'ONU avisa que les aus amb grip poden anar de Sardenya a Balears

Ara, el seu organisme competent, la FAO, i el Govern demanen calma


L'Organització de les Nacions Unides (ONU) per a l'Agricultura i l'Alimentació, més coneguda com la FAO, va advertir ahir que no es pot descartar que algunes aus africanes que emigrin des de l'Àfrica cap a Sardenya passin per les Balears. Diari de Balears ja va avançar ahir que la nostra Comunitat Autònoma, segons informacions de la FAO, és l'únic territori de l'Estat que es troba dins l'àrea que abraça el flux migratori d'aus de la mar Negra i de la Mediterrània. El director de producció i salut animal de la FAO, Samuel Jutzi, i l'expert d'aquest departament, Juan Lubroth, varen confirmar ahir a una roda de premsa a Roma aquesta hipòtesi assegurant que «a pesar que les aus de l'Àfrica no solen arribar a Espanya, els moviments d'aquests animals són difícils de controlar i no es pot descartar que alguns poguessin passar de Sardenya a Balears». De fet, varen assenyalar que «existeix un risc real per a Europa» quan en primavera tornin de l'Àfrica les aus migratòries. Tanmateix, varen destacar que «no s'ha d'estendre el pànic», ja que la Unió Europea compta amb bons serveis veterinaris.

Igualment, a les Balears el Govern va insistir a llançar missatges tranquil·litzadors a la població.

El director general de Salut Pública, Antoni Pallicer, assegurà ahir que les mesures adoptades pel Govern contra la grip aviària «són les correctes» i indicà que és «ben difícil» que el virus arribi a través de les aus migratòries. De la seva part, la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, llançà un missatge de tranquil·litat a tota la població i assegurà que, si se detectàs cap cas positiu, la Comunitat Autònoma està preparada i compta amb tots els protocols d'actuació necessaris per fer front a una situació adversa i va recordar que la comisió per a la grip aviària es reuneix avui per avaluar si han d'incrementar-se les mesures de precaució.

Al respecte, el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, va afirmar que «ara no hem d'anar amb presses perquè des del primer moment feim feina com si la grip s'hagués registrat a un país veí». (Més informació, a la pàgina 22).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris