algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Salut i nutricionistes editen una guia per una alimentació saludable

Els ciutadans disposaran d'un «dietista on-line» per fer consultes

La Conselleria de Salut i l'Associació de Dietistes i Nutricionistes de Balears (Adnib), presentaren ahir la Guia d'Alimentació Saludable, un manual que explica detalladament com s'ha de dur una dieta equilibrada aprofitant la gastronomia autòctona balear.

La consellera de Salut, Aina Castillo, explicà que es «distribuiran 500 exemplars de la guia entre els professionas sanitaris», i ressaltà que «Balears és la primera Comunitat que fa un manual destacant el consum d'aliments de la gastronomia tradicional del lloc.

A la presentació, el tresorer de l'Adnib, Manuel Moñino, explicà que la guia, que es pot consultar a la web de la Conselleria, www.portalsalut.caib.es, podrà rebre consultes dels ciutadans; «és un instrument molt valuós per educar la població sobre els bons hàbits alimenticis», a fi de controlar el sobrepès i el colesterol.

D'aquesta manera, el llibre mostra als ciutadans que deuen aprofitar la gastronomia balear i remarca que plats tan típics com el trempó, tumbet, pa amb oli, formatge, o el llom amb col «han de formar part de la nostra dieta de forma natural».

Per la seva part, el director general de Salut Pública, Antoni Pallicer, assenyalà que els hàbits de la gent han canviat i que «ara som més sedentaris, no queda temps per cuinar i hem substituït el pa o les verdures per altres de més rics en greixos i colesterol».

En aquest sentit, la guia presenta diversos menús per cuina ràpida i fàcils de fer, a la vegada que resol «dubtes i mites» sobre el menjar, com per exemple si es bo substituir el sopar per fruita, les picades entre hores o el mite de les begudes light.

Dins el manual també s'explica quins són els aliments que més energia aporten al cos, així com els nutrients indispensables que l'organisme necessita, a la vegada que defineix els grups d'aliments i els seus efectes, negatius i positius per la salut.

«Una dieta correcta ha de contenir tots els aliments de manera equilibrada, reduint al màxim els menys beneficiosos, al temps que es recuperen hàbits perduts com el caminar», afegí Pallicer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris