cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Cort condiciona la rehabilitació dels Pullman als ajuts que arribin de Madrid

Els veïns dels polèmics apartaments de Cala Major accepten el pla fet per l'Ajuntament

L'Ajuntament de Palma supedita la rehabilitació dels Pullman als ajuts que es puguin aconseguir del Govern central. Tanmateix, l'horitzó temporal fixat per l'equip de govern conservador de Catalina Cirer per a l'execució de les obres se situa sobre el 2010. Mentrestant, Cort renuncia del tot a esbucar els polèmics apartaments de Cala Major.

Tot i el seu escepticisme inicial, els veïns dels edificis Pullman, Panam, Deià i Randa es rendiren finalment a la proposta que els presentà el responsable municipal d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, a la reunió mantiguda dilluns a vespre. Així, mitjançant un pla «exclusiu» de reforma, Cort reconeixerà l'actual volumetria dels edificis -fins fa poc, fora d'ordenació- i, a més, els aconseguirà finançament per al seu embelliment, tant de l'entorn -carrers i jardins- com de les façanes.

Així, De Santos explicà que paral·lelament al procés d'aprovació definitiva del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de Cala Major, previst per a finals d'any, l'àrea d'Urbanisme redactarà l'informe tècnic per a la declaració d'Àrea de Rehabilitació Integral (ARI) dels Pullman. A continuació, durant el 2007, es tramitarà la sol·licitud d'ajudes econòmiqes i els dos anys següents es destinarien a perfilar el projecte.

Tant Liz Singleton, portaveu dels veïns dels edificis Panam, Randa i Deià, com Miguel Jiménez, portaveu dels veïns del Pullman, coincidiren en la «tranquil·litat» que atorga al col·lectiu la proposta de Cort, atès que la permanència dels polèmics edificis està garantida. Singleton i Jiménez afegiren que a partir d'ara «treballarem conjuntament amb l'Ajuntament».

De Santos explicà que els Serveis Socials no es poden deslligar de la política urbanística, per aquest motiu la reforma dels Pullman es farà a través del Consorci Riba.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris