nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Les policies locals mantindran una interconnexió entre elles

El conseller Rodríguez presentà ahir el Pla de comunicació Tetra

C.MORENO. Binissalem.
El conseller d'Interior del Govern balear, José María Rodríguez, presentà ahir a Binissalem un nou pla de comunicació que a través de la xarxa Tetra permetrà optimar els recursos de la Policia Local i millorar el servei que ara ofereixen els agents, ja que estaran comunicats amb el servei d'Emergències de l'112.

En aquest sentit, el director general d'Interior de la Conselleria, Joan Rotger, concretà que «el Govern vol posar en marxa aquest pla i la Policia podrà estar intercomunicada amb nosaltres amb la finalitat de posar a l'abast d'aquest cos les noves tecnologies i optimar recursos i així el ciutadà podrà rebre un millor servei».

Pla pilot
En aquests moments, una comissió ja treballa per impulsar aquest pla, que començarà a funcionar aquest any en alguns municipis a través de plans pilots. «La idea és que aquest pla es pugui implantar en uns tres o quatre anys. Primer es posarà en marxa en els edificis de la policia i posteriorment la xarxa es podrà implantar als seus cotxes i motos», explicà el conseller Rodríguez.

Una tercera passa serà la formació dels agents que quan surtin al carrer duran a les seves mans un ordinador PDA per fer fotografies i informaran in situ al servei d'emergències 112 de qualsevol incident que es trobin i així s'agilitarà tot el procés. Segons Rodríguez, aquest serà un procés llarg ja que implica la formació d'uns 2.780 agents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris