nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

La Guàrdia Civil escorcolla luxosos xalets d'un clan de narcos de Son Gotleu

L'operació per confiscar béns dels sospitosos gitanos s'inicià a Marratxí i a Palma

La Guàrdia Civil dugué a terme ahir al matí diversos escorcolls en xalets i en propietats de presumptes narcotraficants d'un clan de Son Gotleu. Els investigadors tracten de provar que els béns immobles es compraren amb doblers procedents de la droga.

L'operació Falles entrà ahir en la seva fase final. Els sgents antidroga de la Guàrdia Civil escorcollaren de manera simultània un xalet luxós de Marratxí i una casa de Palma propietat, suposadament, d'un clan de narcotraficants de Son Gotleu. Els funcionaris pretenen demostrar que aquells béns i d'altres, que inspeccionaran aviat, s'adquiriren amb diners procedents del narcotràfic.

A mitjan matí, nombrosos efectius de l'EDOA -Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga- es desplegaren a Palma i a Marratxí, segons confirmaren en fonts del Jutjat d'Instrucció Número 7, que autoritzà els escorcolls i hi envià sengles comissions judicials.

La mansió de Marratxí és propietat, suposadament, de Dolores S.D., detinguda la setmana passada en relació amb els tres quilos de cocaïna interceptats per la Benemèrita. L'habitatge, de dues plantes i que està en obres, té devers 800 metres construïts i s'ubica en un gran solar. Segons pareix, està a nom d'un testaferro, però els investigadors tenen clar que pertany a la jove gitana que quedà en llibertat el cap de setmana passat.

Llavors, la Guàrdia Civil arrestà nou integrants del clan de Son Gotleu, però només tres foren empresonats després de declarar davant la jutgessa Piedad Marín, titular del Jutjat d'Instrucció Número 4.

Inspecció sorpresa
Durant la inspecció sorpresa d'ahir a Marratxí, fou identificada una dotzena d'obrers que treballaven en l'obra. La comissió recorregué les amplíssimes estances de la casa i prengué nota de diferents detalls. A l'habitatge de Palma, adquirit per un altre dels membres del clan, i també a nom d'un home de palla, s'hi seguí el mateix procediment i s'aixecà acta de tot el que contenia.

Els escorcolls començats ahir són conseqüència de sis mesos d'una investigació intensa. L'EDOA descobrí que narcotraficants gitanos de Son Gotleu tenien relació amb altres traficants de Madrid, que els enviaven els paquets de cocaïna a través d'agències de transport.

La segona fase consistí a decapitar la cúpula de l'organització per capturar-ne els integrants. Ara la maquinària policíaca s'ha centrat en els béns immobles de la banda, que poden quedar confiscats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris