nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Armengol enceta un pla per batre Cirer davant la manca de candidat

El PSIB intensificarà la feina al carrer mentre tria un aspirant a batle

Ni hi ha candidat, ni se n'espera cap a curt termini. El PSIB-PSOE continua sense elegir el futur aspirant a batle de Palma.

Davant d'aquesta manca de lideratge, la secretària general del partit a Mallorca, Francina Armengol, ha decidit agafar les regnes i encetar un pla per batre Catalina Cirer i per recuperar el govern municipal.

Més que un pla nou, el que s'ha dissenyat des de la «cuina» socialista és una mena de reactivació del fracassat «Palma x Palma».

Es tracta d'incrementar la presència al carrer de les quatre agrupacions de la capital, d'organitzar conferències i jornades en les quals es proposin alternatives a la gestió del PP a Cort i, en definitiva, de demostrar als ciutadans que el PSOE de Palma encara «respira».

Amb el lema de «Palma x Palma, + Ciutat», el principal partit de l'oposició a les Illes inicià un procés que havia de permetre unir «tots els progressistes» de la capital balear. Al capdavant d'aquesta iniciativa s'hi situà l'exconseller de Turisme, Celestí Alomar, que aleshores era l'actiu amb més opcions de ser el número 1 de la llista. El pla no acabà de funcionar.

Quant al candidat socialista que s'enfrontarà amb Cirer en els comicis municipals del 2007, s'ha arribat a especular gairebé amb una dotzena de noms. En les travesses hi han entrat exconsellers del Pacte de Progrés -Celestí Alomar i Joan Mesquida; diputats actuals del Parlament autonòmic com Antoni Diéguez; i, fins i tot, opcions quasi grotesques com la del senador Joaquín Bellón, enterrat políticament per la cúpula mateixa del PSIB.

A més, durant les darreres setmanes alguns militants han suggerit la possibilitat que la mateixa Armengol o bé el delegat del Govern, Ramon Socias, es presentin a les eleccions de l'any que ve per disputar la batlia de Palma.

De tota manera, aquestes dues alternatives són considerades «poc serioses» per la direcció socialista, perquè Armengol ja ha estat candidata a la batlia d'Inca i Socias ja ha ocupat la de Sóller.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris